loading…

Senatul României a aprobat, tacit, pe 1 noiembrie, o propunere legislativă care prevede majorarea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor.

Modificarea legislativă a venit din partea mai multor organizații pentru drepturile animalelor și presupune ca actele de tortură asupra animalelor să fie pedepsite cu amenzi, dar și cu închisoare de la 2 la 7 ani. Legea urmează să fie discutată în Camera Deputaților, ca for decizional, scrie digi24.ro.

VEZI ȘI: Câine călcat intenționat cu mașina de un taximetrist – IMAGINI ȘOCANTE

În prezent, însă, potrivit legii de protecție a animalelor, pedepsele maxime sunt de un an de închisoare, sancțiune care însă nu se aplică, în condițiile în care, în România nu există instituții puternice dedicate protecției animalelor, spun ONG-urile.

Pe același subiect – CRUZIME. Câini SPÂNZURAȚI de panoul de la intrarea într-o localitate tulceană! FOTO

Un sondaj, efectuat la scurt timp după ce un pui de urs a fost împușcat pentru că se rătăcise pe străzile Sibiului, arată că peste 85% dintre români sunt de acord cu înăsprirea pedepselor pentru maltratarea animalelor. În timp ce o parte a societății cere legi dure, există voci care spun însă că este inutil, atâta timp cât instituțiile nu le aplică.

RECOMANDARE – Jungla din Poliție: Șeful Poliției Municipale Sibiu a ordonat ca ursul din Sibiu să fie lovit cu mașina!

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/animalele-chinuite-raman-in-continuare-neprotejate-de-lege-32095.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/animalele-chinuite-raman-in-continuare-neprotejate-de-lege-32095-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv