loading…

Zeci de mii de persoane, printre care mulți profesori veniți din întreaga Polonie, au manifestat astăzi la Varșovia împotriva unei ample reforme a sistemului de învățământ pregătite de guvernul conservator, relatează France Presse.

Cer premierului Beata Szydlo și guvernului său să nu distrugă acquis-ul’‘ școlii poloneze, a spus șeful principalului sindicat al profesorilor polonezi (ZNP), Slawomir Broniarz, în fața manifestanților.

Reuniți în piața Pilsudski din centrul Varșoviei, demonstranții au scandat ‘Nu haosului din școli!‘, după discursuri ale profesorilor, părinților de elevi și deputaților din opoziție participanți la aceste proteste, scrie romaniatv.net

Potrivit organizatorilor, 50.000 de persoane au luat parte la manifestația din centrul Varșoviei, însă primăria a anunțat că numărul demonstranților a fost puțin peste 30.000.

Proiectul de reformă vizează înlocuirea sistemului actual de educație – cu trei niveluri (școală primară, colegiu și liceu) – cu un sistem cu două niveluri, ceea ce va implica dispariția colegiilor.

Ministrul educației polonez, Anna Zalewska, este acuzat că reforma a fost elaborată superficial și că aceasta va duce la un adevărat haos în sistemul de învățământ din Polonia.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/protest-impotriva-reformei-invatamantului-la-varsovia-32064.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/protest-impotriva-reformei-invatamantului-la-varsovia-32064-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv