loading…

Ceremonie solemnă la Vatican, unde Papa Francisc a ridicat la rang de cardinal 17 prelați. Numirile reprezintă una dintre cele mai importante atribuții ale Suveranului Pontif.

În trei ani și jumătate de când conduce Biserica Catolică și păstorește 1,2 miliarde de credincioși, Papa Francisc a îndeplinit de multe ori această sarcină.

Noii cardinali provin din țări de pe toate continentele, printre care Italia, Belgia, Statele Unite, Mexic, Bangladesh, Mauritius și Papua Noua Guinee, scrie digi24.ro

În mesajul său, suvernul pontif a deplâns ceea ce el a numit „epidemia de animozitate” față de imigranți și refugiați.

“Vedem cât de repede aceia dintre noi cu statut de străin, imigrant sau refugiat sunt priviți ca o amenințare, primesc statut de inamic. Inamici pentru că provin din țări îndepărtate sau pentru că au obiceiuri diferite. Un inamic din cauza culorii pielii lor, a limbajului lor sau a clasei lor sociale. Un inamic deoarece gândesc diferit sau chiar au o credință diferită. Câte răni se accentuează din cauza epidemiei de animozitate și violență, care își lasă amprenta în carnea multor oameni fără apărare, pentru că vocea lor este slabă și redusă la tăcere de această patologie a indiferenței”, a spus liderul Bisericii Catolice.

Nici Biserica nu este imună la „virusul polarizării și animozității”, a subliniat Papa Francisc. 

La ceremonia de la Vatican a asistat și Papa emerit Benedict.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/papa-francisc-a-numit-17-cardinali-32067.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/papa-francisc-a-numit-17-cardinali-32067-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv