Trei pescari chinezi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit după ce ofițerii pazei de coastă sud-coreene au aruncat cu grenade de diversiune asupra ambarcațiunii, informează agenția de știri The Associated Press.

O navă a pazei de coastă a încercat să oprească, în cursul zilei de joi, o ambarcațiune chineză care pescuia ilegal într-o zonă aflată la aproximativ 70 de kilometri de coasta de sud-vest a Coreei de Sud.

Membrii echipajului ambarcațiunii chineze s-au opus inițial acțiunilor pazei de coastă, astfel că ofițerii sud-coreeni au fost forțați să folosească grenade de diversiune, dispozitive non-letale care dezorientează victimele.

Ulterior, la bordul ambarcațiunii a izbucnit un incendiu și trei pescari chinezi au fost găsiți decedați, probabil după ce au inhalat gaze toxice. Autoritățile urmează să elucideze cauzele incendiului.

Ambarcațiunea, la bordul căreia se aflau 17 pescari, urmează să fie adusă într-un port sud-coreean.

Ministerul de Externe de la Seul și-a exprimat regretul pentru decesul celor trei pescari, însă a subliniat că echipajul ambarcațiunii chineze pescuia ilegal și a încercat să scape pentru a evita inspecția.

Ministerul de Externe de la Beijing nu a comentat încă incidentul.

Astfel de incidente sunt relativ frecvente, vasele de pescuit chineze aventurându-se tot mai departe pentru a căuta zone de pescuit mai abundente.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/trei-pescari-chinezi-au-murit-in-urma-unei-confruntari-cu-navele-militare-ale-coreei-de-sud-29379.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/trei-pescari-chinezi-au-murit-in-urma-unei-confruntari-cu-navele-militare-ale-coreei-de-sud-29379-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv