Autor:
Carmen Anghel
| vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

„Nevasta păstorului”, de Ivan Stodola, producție a Teatrului Național Slovac (SND) din Bratislava, va avea o singură reprezentație.

 Este o punere în scenă netradițională a unui titlu clasic al dramaturgiei slovace, în regia lui Roman Polák, cu actori de seamă ai scenei teatrale slovace. „Nevasta păstorului” va fi pe scenă, vineri 7 octombrie 2016, ora 19.00, la Sala Pictura a TNB și va fi titrat în limba română. Tragedie contemporană concentrată, „Nevasta păstorului” vorbeşte despre dileme morale universale prin intermediul unui teatru viu, preocupat atât de relaţiile şi crizele interumane, cât şi de cele economice. Spectacolul prezintă puternica poveste a unei femei, o mamă iubitoare care, fără a avea vreo vină, sfârșește într-o situație disperată — devine, fără voia ei, soția a doi bărbați și are câte un fiu cu fiecare dintre aceștia. Între cei doi bărbați imposibil de împăcat, ea alege să-și fie loială sieși… Printre interpreții care vor putea fi văzuți pe scena TNB se numără decana de vârstă a SND, cea mai longevivă membră a Secției Dramatice, Mária Královicová (născută în 1927), care slujește această scenă de peste 70 de ani, fiind prima interpretă slovacă a Julietei și Ofeliei! Alături de ea, şi de alţi actori ai teatrului, veţi putea urmări creaţiile a doi reprezentanţi ai „Generaţiei 70”: Dušan Taragel, cu zeci de roluri de comedie, şi Dušan Jamrich, de patru decenii în SND. De remarcat este şi faptul că, după o pauză de peste 30 de ani, Teatrul Național al Slovaciei este din nou prezent la București.Tag-uri:
tnb, romania, teatru, Roman Polák, Mária Královicová

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teatrul slovac, în România după 30 de ani.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/11-alexander-barta-baca-miso-diana-morova-eva-nevasta-pastorului-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/11-alexander-barta-baca-miso-diana-morova-eva-nevasta-pastorului-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Carmen Anghel | vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari „Nevasta păstorului”, de Ivan Stodola, producție a...

Preluat de la EVZ