Simona Halep, numărul cinci în clasamentul mondial și a patra favorită la turneul de la Wuhan, are șanse să urce pe locul trei în ierarhia WTA, dacă va câștiga competiția, după ce poloneza Agnieszka Radwanska a fost eliminată în sferturile de finală, de Svetlana Kuznețova.

Agnieszka Radwanska (4 WTA) a pierdut contra Svetlanei Kuznețova, scor 6-1, 6-7, 4-6, iar sportiva română originară din Constanța este avantajată direct de înfrângerea din sferturi a polonezei. Halep are acum șansa de a urca de luni pe locul 3 WTA, pentru asta trebuind să-și adjudece titlul de la Wuhan!

Simona Halep o înfruntă vineri pe Petra Kvitova (Cehia, 16 WTA) în penultimul act, de la ora 14:00, iar o victorie îi va asigura biletul pentru a 23-a finală a cariei, dar și șansa de lupta pentru un salt de două locuri în ierarhia mondială. În cazul în care câștigă la Wuhan, Simona le depășește pe Agnieszka Radwanska și pe Garbine Muguruza în clasament. Halep ar acumula 5.537 de puncte și ar devansa-o la mustață pe Radwanska (5.535 de puncte), în timp ce Muguruza are numai 5.246 de puncte. Constănțeanca nu va urca însă niciun loc dacă doar accede în finală, având nevoie să triumfe la turneul dotat cu 2,3 milioane de dolari pentru a le lua fața celor două rivale.

Halep a realizat deja un obiectiv important la Wuhan, obținând calificarea matematică la Turneul Campioanelor după accederea în semifinale. Simona a jucat perfect toate cele trei meciuri de până acum și nu a pierdut niciun set, fiind singura favorită din primele 8 care nu a clacat. În acest moment, în lupta pentru titlu se află Simona Halep (favorită 4), Petra Kvitova (favorită 14), Svetlana Kuznețova (favorită 9) și Dominica Cibulkova (favorită 10).

rootstireaActualitate/Esential
Simona Halep, numărul cinci în clasamentul mondial și a patra favorită la turneul de la Wuhan, are șanse să urce pe locul trei în ierarhia WTA, dacă va câștiga competiția, după ce poloneza Agnieszka Radwanska a fost eliminată în sferturile de finală, de Svetlana Kuznețova. Agnieszka Radwanska (4 WTA) a...

Preluat de la romania ntv