Ministerul Sănătății anunță că de la începutul anului până în prezent au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă în România, în 25 de județe, fiind raportate trei decese.

Cele mai multe cazuri (163) au fost înregistrate în județul Mureș, urmat de Bistrița (128), Arad (123), Cluj (90) și Timiș (75). În Suceava și Brașov s-au înregistrat câte 31 de cazuri, în Caraș Severin 30, în Hunedoara 17 iar în Sălaj 8. În județele Alba și Iași s-au înregistrat câte cinci situații de îmbolnăvire, în Bacău, Constanța, Sibiu și București câte trei, pe când în Dâmbovița Neamț și Olt câte două. Unitățile medicale au confirmat câte un caz de rujeolă în Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinți și Vaslui.

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenție în focare au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați. Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare“, transmite ministerul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-epidemie-de-rujeola-730-de-cazuri-raportate-oficial-trei-persoane-au-murit-29396.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-epidemie-de-rujeola-730-de-cazuri-raportate-oficial-trei-persoane-au-murit-29396-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv