loading…

În weekend vom avea parte de temperaturi mai mari decât cele normale pentru data din calendar, dar de săptămâna viitoare se reîntorc ploile.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. În regiunile estice, sud-estice, precum și în zonele depresionare, cerul va prezenta unele înnorări și la începutul, dar mai ales la sfârșitul intervalului, local va fi ceață. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea, iar ceața se va forma izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade in estul Transilvaniei  și 27 grade în Lunca Dunării.

Și în București, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu maxime in jur de 26 grade. Cerul va fi variabil, dar noaptea crește probabilitatea de formare a ceții sau a norilor joși in cond in care vantul sufla slab.

Duminică, vremea se menține mai caldă decât în mod normal la această dată, cu maxime ce pleaca de la 20 de grade în nordul litoralului și ajung până la 28 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate abia spre seară și noaptea, când vor fi averse, însoțite trecător de descărcări electrice și posibil de intensificări de scurtă durată ale vântului, local, în jumătatea de vest a țării și la munte și doar izolat în restul teritoriului. Dimineața pe arii restrânse, în zonele joase de relief din est și sud-est, va fi ceață.

În București, duminică, vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie, cu 26..27 grade dupa-amiaza. Dimineata sunt conditii de ceață, apoi cerul va fi variabil țsi vantul nu trece de moderat.

Luni, vremea se schimba, va deveni în general instabilă, mai întâi în vest, în nord și în centrul țării, apoi și în celelalte zone, iar temperaturile vor scadea pana aproape de cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și va ploua, pe arii extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde pe spații mici se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate și local în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite trecător de descărcări electrice, iar în cursul nopții, pe crestele montane înalte apar  precipitații mixte. Vântul va sufla cu unele intensificări, în special în timpul averselor. Temperaturile maxime vor cuprinse între 16 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în sudul Olteniei.

Și în București, luni, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice vor scădea, până aproape de normalul datei din celendar, adică nu mai trec de 21..23 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător se vor semnala ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice.

Marți, vremea va fi în general închisă, cu ploi în cea mai mare parte a țării, și temperaturi în scadere, astfel încat va fi o vreme rece, pentru data din calendar, mai ales in  vest, în nord și în centru, cu maxime între 10 și 18 grade. La munte, îndeosebi la altitudini mari,  vor fi precipitații mixte si local cantitatile de apa vor fi mai însemnate, la munte mai ales. De miercuri, vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă în toată țara și se va menține în general închisă, cu ploi în toate regiunile și precipitații mixte la munte.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/prognoza-meteo-de-saptamana-viitoare-vremea-se-schimba-radical-29419.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/prognoza-meteo-de-saptamana-viitoare-vremea-se-schimba-radical-29419-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv