Polițiștii ridică, în această dimineața, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte și de la Ambulanța București Ilfov, au declarat surse judiciare citate de agenția Mediafax.

Potrivit surselor citate, este posibil ca la finalul acțiunilor de vineri să înceapă audierile.

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fișa de intervenție și alte acte medicale de la Ambulanța București-Ilfov, de la Institutul de Medicină Legală și de la SMURD, pentru unele dintre probele ridicate, polițiști deplasându-se la sediul instituțiilor.

Medicul care a intervenit inițial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament și nu a putut face dovada consimțământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, conducerea Ambulanței solicitând sancționarea disciplinară, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este “mai exagerată ca alți medici”.

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimțământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

Medicul nu are în fișa de intervenție consimțământul pacientului în ceea ce privește refuzul de a fi transportat la spital, deși declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (…) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii“, a mai spus Alis Grasu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/politistii-ridica-documente-de-la-smurd-in-dosarul-mortii-lui-gyuri-pascu-29384.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/politistii-ridica-documente-de-la-smurd-in-dosarul-mortii-lui-gyuri-pascu-29384-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv