Autor:
Georgeta Petrovici
| vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 62 Vizualizari

Avocatul care a fost îndrumătorul lucrării de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, susține că întreg scandalul legat de teza de doctorat a acesteia este unul fabricat.

Laura Codruţa Kovesi și-a susținut teza de doctorat pe 16 decembrie 2011, la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Ea a fost notată ”magna cum laudae”. Aceasta avea ca temă „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”. Președintele Comisiei de evaluare era decanul Facultăţii de Drept, Radu Motica, conducătorul ştiinţific al doctoratului fiind avocatul Viorel Paşca. 

Prof. univ. dr. Viorel Pașca, a declarat, pentru Pressalert.ro că scandalul declanșat de autotdenunțul depus de Sebastian Ghiță este ”o mânăreală politică”.

Avocatul afirmă că nu sunt probleme cu lucrarea care i-a adus șefei DNA titlul de doctor. ”La vremea respectivă nu existau programe antiplagiat cum există acum, dar sigur am verificat lucrarea cu referire mai ales acolo unde se făceau referiri la surse. Sigur că are trimiteri la surse, acolo are mai multe trimiteri la multe articole publicate sub numele de Lascu Codruța și au zis că nu sunt ale ei, dar între timp și-a schimbat numele și a devenit Kovesi. Astea ar fi unele. Astăzi am văzut pe internet niște pasaje, chipurile, care ar fi preluate dintr-o lucrare a unuia Dragoman de la Colegiul Național de Apărare, numai că pasajul respectiv nu e unul semnificativ care intră sub protecția dreptului de autor, pentru că ar trebui să vă uitați în lege să vedeți ce intră sub protecția legii dreptului de autor. Pasajul respectiv îl găsiți în orice expunere de motive a unei legi sau declarații internaționale privitoare la criminalitatea organizată care spunea cam așa ”în condițiile globalizării criminalitatea organizată a devenit o industrie”. Un lucru banal pe care nu l-a descoperit Dragoman și sunt convins că l-a preluat și el dintr-un document internațional și care nu intră sub incidența protecției dreptului de autor”, a declarat profesorul pentru sursa citată.Tag-uri:
Laurei Codruța, Viorel Pașca, Sebastian Ghiță, Președintele Comisiei, Radu Motica, Lascu Codruța, Colegiul Național, kovesi, teza de doctorat

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pașca: ”Nu sunt probleme cu lucrarea șefei DNA”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/laura-codruta-kovesi_1-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/laura-codruta-kovesi_1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Georgeta Petrovici | vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 62 Vizualizari Avocatul care a fost îndrumătorul lucrării de...

Preluat de la EVZ