Monica Niculescu, ocupanta locului 49 în clasamentul WTA, a câștigat, astăzi, scor 6-4, 6-1, meciul disputat cu Elizaveta Kulichkova (Rusia, 20 de ani, 135 WTA), și a acces în ultimul tur al calificărilor turneului de la Beijing, dotat cu premii în valoare totală de 5,424,394 de dolari.

Partida dintre cele două sportive a durat o oră și 24 de minute. Din totalul de zece game-uri ale primului set, șapte au fost break-uri: patru de partea Monicăi, trei de partea Elizavetei Kulichkova.

Niculescu s-a distanțat rapid la 2-0, însă jucătoarea din Rusia a reușit, imediat, un break. Monica Niculescu s-a distanțat, însă, imediat, la 3-1. Apoi, Elizaveta Kulichkova a avut parte de o revenire de formă și a fost la un pas să egaleze, dar Monica Niculescu a câștigat din nou pe serviciul adversarei. Ultimele două game-uri din set au fost două break-uri. Românca și-a pierdut serviciul, iar tabela indica 5-4, însă a reușit un rebreak, iar setul s-a încheiat, scor 6-4.

Actul secund a fost mult mai puțin disputat, durând doar 34 de minute. Monica Niculescu s-a distanțat, din nou, repede în debut, conducând cu 3-0. La acest scor, Kulichkova și-a făcut pentru prima dată serviciul în setul doi, însă nu a fost suficient. Niculescu a câștigat și următoarele trei game-uri, dintre care unul pe serviciul adversarei, și și-a trecut în cont setul, scor 6-1.

Astfel, în urma acestei victorii, Monica Niculescu a acces în ultimul tur al calificărilor și este la un pas de tabloul principal al turneului de la Beijing. În turul următor, românca va juca împotriva Louisei Chirico (SUA, 20 de ani, 74 WTA).

rootstireaActualitate/Esential
Monica Niculescu, ocupanta locului 49 în clasamentul WTA, a câștigat, astăzi, scor 6-4, 6-1, meciul disputat cu Elizaveta Kulichkova (Rusia, 20 de ani, 135 WTA), și a acces în ultimul tur al calificărilor turneului de la Beijing, dotat cu premii în valoare totală de 5,424,394 de dolari. Partida dintre cele...

Preluat de la romania ntv