Autor:
Magda Spiridon
| vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 42 Vizualizari

Dan Grigore Adamescu

Suspectat că ar fi implicat în dosarul de spionaj al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, patronul cotidianului România liberă, Dan Grigore Adamescu, a trimis un mesaj de la Jilava, în care își exprimă îngrijorarea că fiul său, Alexander, care trăiește la Londra, ar putea fi acuzat de aceleași fape, ca și el. Reamintim că milionarul a fost condamnat, recent, la patru ani și patru luni de închisoare, fiind acuzat că ar fi dat mită 20.000 de euro unor judecători pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

Aflat în Penitenciarul Jilava, unde-și ispășește pedeapsa în regim semideschis, patronul cotidianului România liberă ne-a transmis mesajul prin intermediul firmei sale de PR:

”De curând, într-o emisiune televizată, un reprezentant de top al instituțiilor juridice românești declara că în România nu mai există prezumție de nevinovăție, ci „prezumție de vinovăție”. A devenit o practică, din păcate, să se incrimineze, înainte de a se aduce dovezi care să sprijine acuzațiile lansate, învinovățitul – deja afectat  legal și din punct de vedere imagine – facând ulterior eforturi disperate să se apere. Iar când interesul politico-financiar este vădit, persoana acuzată are și mai mult de suferit.

Este și cazul domnului Dan Grigore Adamescu, acuzat că ar fi dat mită 20.000 de euro unor judecători pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență, deși nu au existat probe că domnia sa a fost implicat, decizia luându-se strict pe baza unor declarații date de către un singur martor. Acest „martor” a scos peste o sută de mii euro din fondurile grupului de companii, lucru recunoscut de către procurori dar care au declarat că nu sunt interesați decât de persoana omului de afaceri. Domnul Adamescu a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni închisoare, în prezent aflându-se în regim semideschis la Penitenciarul Jilava.

După această eroare judiciara a venit rândul fiului, Alexander Adamescu, 38 ani, scriitor, trăind de mai bine de 4 ani la Londra, să fie acuzat de procurorii anticorupție de aceleași fapte. Procurorii au recunoscut ca îi pregătesc lui Alexander o condamnare copy-paste pe baza exact acelorași declarații date în dosarul penal al tatălui lui. Alexander nu are nicio șansă sa fie achitat după spusele avocaților acestuia”.

Tag-uri:
Adamescu, Romania libera, Dan Grigore Adamescu, Laura Codruta Kovesi, DNA, Alexander Adamescu

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milionarul Adamescu, patronul cotidianului România liberă, scrie din PUŞCĂRIE. Ce mesaj a transmis MOGULUL MEDIA.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/04-adamescu-2794-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/04-adamescu-2794-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Magda Spiridon | vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 42 Vizualizari Dan Grigore Adamescu Suspectat că ar fi implicat...

Preluat de la EVZ