loading…

Un italian a fost condamnat la munci agricole în folosul comunității timp de nouă luni după ce a insultat o tânără româncă.

Cei doi se aflau în același autobuz când bărbatul i-a adresat femeii mai multe expresii jignitoare, catalogate drept rasiste. Judecătorul a decis ca italianul, în vârstă de 22 de ani, să facă munci agricole în folosul comunității, de două ori pe săptămână, pentru următoarele nouă luni de zile, notează vocea.biz.

Tânărul a fost găsit vinovat de agresiune verbală după ce a adresat invective unei românce de 27 de ani, cu care călătorea în același autobuz. Italianul i-ar fi spus femeii să se așeze pe scaunele din spate ale mijlocului de transport în comun, pentru că este româncă și pentru că miroase.

Pe lângă asta, bărbatul i-a adresat și cuvinte obscene și a amenințat-o. Incidentul s-a petrecut în 2013, în zona Ponte Mammolo din Roma, scriu ziariștii italieni de la Corriere della Sera, iar sentința a fost dată abia după trei ani de procese.

În instrumentarea cazului, esențială a fost intervenția conducătorului de autobuz. Șoferul a fost cel care a alertat autoritățile, speriat de violența verbală a tânărului italian. Potrivit conducătorului, italianul se afla în autobuz alături de prietena sa și de alți amici când în vehicul a urcat tânăra româncă. Șoferul a spus că femeia s-a așezat liniștită pe unul dintre scaunele din față și a început să citească o carte iar după aproximativ 20 de minute, italianul a început să o agreseze verbal.

Martorii spun că tânăra a înlemnit de frică și s-a deplasat în spatele autobuzului. Șoferul a notificat polițiștii din zonă iar când a oprit vehiculul, oamenii legii l-au urmărit pe tânărului italian. În fața procurorilor, conducătorul auto a precizat că cel mai probabil italianul a vurt să facă gesturi de bravadă și a fost instigat și de prietenii săi.

Unul dintre aceștia, a fost și el condamnat de Tribunalul pentru Minori. Tânărul italian a declarat în fața instanței că îi pare rău pentru ceea ce a făcut și a recunoscut că a greșit. Judecătorul nu s-a lăsat înduplecat prea mult și l-a condamnat la nouă luni de munci agricole, în zona Capitoliului din Roma.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/italian-pedepsit-de-judecatori-dupa-ce-i-a-spus-unei-femei-ca-este-romanca-si-miroase-29399.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/italian-pedepsit-de-judecatori-dupa-ce-i-a-spus-unei-femei-ca-este-romanca-si-miroase-29399-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv