Autor:
Matei Năstase
| vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 158 Vizualizari

Măsuri de securitate fără precedent în Franța. Agenți înarmați, îmbrăcați în civil, vor putea circula în trenuri și metrouri începând de sâmbătă. Decizia a fost luat în cadrul măsurilor de întărire a securității în contextul riscului ridicat de atentate teroriste.

Potrivit Agerpres, autorizaţia a fost publicată oficial vineri. O lege privind securitatea în transporturi care să permită această schimbare a fost votată în martie.

Textul prevede ‘extinderea dispensei privind purtarea unei uniforme’ şi ‘posibilitatea portului de armă fără uniformă’ pentru agenţii serviciilor de securitate de la căile ferate franceze, SNCF, şi de la transporturile pariziene RATP.

Aceşti agenţi vor trebui să urmeze cursuri speciale de formare şi să aibă o experienţă de cel puţin cinci ani în cadrul serviciilor de securitate ale SNCF sau RATP.

În august 2015, un carnagiu a fost evitat la limită într-un Thalys aglomerat, ce efectua o cursă pe ruta Amsterdam-Paris, atunci când călători francezi, britanici şi americani au reuşit să imobilizeze un bărbat puternic înarmat, semnalat ca islamist radical.

Franţa a fost lovită din ianuarie 2015 de cele mai sângeroase atentate comise vreodată pe teritoriul său, soldate cu 238 de morţi. La Bruxelles, transporturile (aeroportul şi metroul) au fost ţinte ale atentatelor din 22 martie, soldate cu 32 de morţi şi 340 de răniţi.Tag-uri:
franta, masuri de securitate, jandarmi, inamati, trenuri, metrouri, atentate teroriste

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FRANȚA ia măsuri de securitate INCREDIBILE împotriva TERORIȘTILOR. Oamenii legii vor umbla înarmați PÂNĂ ÎN DINȚI .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/france-police-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/france-police-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Matei Năstase | vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 158 Vizualizari Măsuri de securitate fără precedent în Franța....

Preluat de la EVZ