loading…

Polițiștii italieni au recuperat două tablouri ale pictorului olandez Vincent Van Gogh care au fost furate din Amsterdam, în 2002, ca parte a unei operațiuni contra grupului mafiot Camorra, care acționează pe terirtoriul Napoli, potrivit Reuters.

Reprezentanții Muzeului Van Gogh din Amsterdam au declarat că tablourile au fost furate din ramele lor dar se pare că au suferit doar stricăciuni minime. Încă nu este clar când acestea se vor reîntoarce la muzeul care conține cele mai multe lucrări din opera lui Van Gogh, notează Mediafax.

Tablourile “Congregation Leaving the Reformed Church in Nuenen/ Congregație părăsind Biserica Reformată din Nuenen” (1884/5) și “View of the Sea at Scheveningen/ Priveliște marină la Scheveningen” (1882), fac parte de la începuturile carierei scurte și tumultoase a pictorului olandez.

Autoritățile fiscale italiene au confiscat “bunuri în valoare de zeci de milioane de euro de la grupul mafiot Camorra implicat în trafic internațional de cocaină “, potrivit unui comunicat. Oficialitățile au declarat că printre bunuri se numărau tablourile “de o valoare inestimabilă”.

“Se află în siguranță”, potrivit directorului Muzeului Van Gogh Axel Rueger. “Nu mai îndrăzneam să sper că aș putea spune acest lucru, după atâția ani”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/doua-tablouri-de-van-gogh-furate-in-urma-cu-14-ani-au-fost-recuperate-de-la-mafia-italiana-29414.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/doua-tablouri-de-van-gogh-furate-in-urma-cu-14-ani-au-fost-recuperate-de-la-mafia-italiana-29414-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv