Autor:
Radu Pădure
| vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 30 Vizualizari

Bulgaria a interzis portul în public al vălului islamic. Contravenientele vor fi amendate cu 800 de euro.

Parlamentul bulgar a decis vineri că portul burqa (veșmânt islamic care lasă liberi doar ochii) este interzis, ca o măsură pentru sporirea securității în spațiile publice.

Proiectul de lege din Bulgaria a fost înaintat de coaliția Frontul Patriotic și vine după ce Franța, Belgia sau Olanda au interzis și ele portul burqăi sau niqabului (partea de văl care acoperă fața).

Interdicția dictată de Parlamentul de la Sofia nu se va aplica numai cetățenilor bulgari, ci și tuturor celor care se află în Bulgaria temporar.

Noua lege stabilește că orice veșmânt care acoperă fața este interzis în instituțiile administrației centrale și locale din Bulgaria, în școli, instituții culturale și locuri de recreere publică, arene sportive etc.

Acoperirea feței, ochilor, urechilor sau gurii sunt permise doar din motive de sănătate, profesionale sau la anumite evenimente culturale.

Interdicția va funcționa inclusiv în moscheile din Bulgaria.

Krasimir Velcev, parlamentar și membru al coalițiiei de la putere, a declarat:

„Legea nu vizează direct vreo comunitate religioasă și nu este represivă. Este o lege foarte bună, pentru siguranța copiilor noștri.”

Musulmanii reprezintă 12% din populația de 7,2 milioane de locuitori a Bulgariei, majoritatea aparținând comunității turce.

În ultima vreme, în Bulgaria, țară aflat pe așa-numita „Rută a Balcanilor”, folosită de imigranți pentru a ajunge în Vestul Europei, se manifestă o îngrijorare tot mai mare față de pericolul reprezentat de islamism.

Tag-uri:
bulgaria, Frontul Patriotic, niqab, valul islamic, Vestul Europei

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bulgaria interzice vălul islamic (burka) în public.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/burqa-bulgaria-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/burqa-bulgaria-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 30 Vizualizari Bulgaria a interzis portul în public al...

Preluat de la EVZ