Autor:
Florin Saiu
| vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 27 Vizualizari

Asociaţia Pro Imunizare solicită Guvernului României lansarea imediată în dezbatere publică a proiectului de lege privind vaccinarea.

În contextul scăderii acoperirii vaccinale care face deja victime, Asociaţia Pro Imunizare consideră că România are nevoie de un cadru legal care să reglementeze procedurile administrative legate de vaccinare, cât și de unul care să instituie obligativitatea autorităților de a asigura acces constant la informație specializată.

„Am ajuns într-un moment în care vocea nespecialiştilor şi a adepţilor teoriilor conspirative este mai auzită şi mai promovată decât cea a medicilor. Considerăm că este nevoie de un efort comun al autorităţilor, specialiştilor şi societăţii civile pentru ca sănătatea publică să nu fie pusă în pericol şi pentru a se evita riscul izbucnirii unor noi epidemii,” ne-a declarat Dr. Anca Drăgănescu, Preşedinte Asociaţia Pro Imunizare.

Acoperirea vaccinală în România înregistrează procente sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă o acoperire vaccinală de peste 95%. În aceste condiții, România se poate aștepta la reapariția unor boli grave ce pot fi prevenite prin vaccinare (poliomielita, difteria, tetanosul) şi care pun în primejdie viața sau pot lăsa sechele grave. 

În contextul epidemiei de rujeolă cu care se confruntă România, Asociaţia Pro Imunizare susţine apelul Ministerului Sănătății care condamnă campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor şi invită părinţii să meargă la medicul de familie pentru a se informa despre calendarul de vaccinare ROR şi nu numai.

Asociația Pro Imunizare își exprimă disponibilitatea de a lucra împreună cu autorităţile, specialiştii şi societatea civilă pentru identificarea unor măsuri care să conducă la instituirea unui sistem sustenabil de acces la vaccinare și de informare cu privire la beneficiile prevenției prin vaccinare.    

Tag-uri:
Asociatia Pro Imunizare, vaccin, proiect, lege, Guvernul României

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Pro Imunizare: Avem nevoie de o Lege a Vaccinării.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/02-bebelus-vaccin-shutterstock-159035111-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/02-bebelus-vaccin-shutterstock-159035111-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSanatate
Autor: Florin Saiu | vineri, 30 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 27 Vizualizari Asociaţia Pro Imunizare solicită Guvernului României lansarea...

Preluat de la EVZ