Sebastian Papaiani va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Bellu din București. Sebastian Papaiani, cunoscut pentru rolurile sale din filmele de comedie s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani.

Sebastian Papaiani avea 80 de ani și avea probleme de sanatate. El suferise în luna mai un accident vascular cerebral și era internat la Spitalul Universitar de Urgență București, la sectia de Neurologie. Actorul Sebastian Papaiani a murit marți, pe 27 septembrie, la vârsta de 80 de ani, împlinită pe 25 august.

Pe 27 august, actorul a mulțumit pe Facebook celor care i-au transmis gânduri frumoase, precizând că este pentru prima oară când își petrece ziua de naștere într-un spital, dar apreciind rețeaua de socializare care i-a adus fanii mai aproape în acel moment:

Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător pentru cuvintele și gândurile frumoase primite în ultimele zile! E pentru prima data când îmi petrec ziua de naștere într-un spital, dar, cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia că am fost invitat la o petrecere surpriză unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi ați vorbit tot timpul.

Vă iubesc și sper ca Dumnezeu să-mi dea posibilitatea să vă revăd cât mai curând, fiindcă pentru mine, voi oamenii obișnuiți, ați fost și veți rămâne marea mea iubire! Va îmbrățișez pe fiecare în parte, cu drag, Sebastian Papaiani“.

Era strigat cu porecla și numele de alint “Bică”. Sebastian Papaiani le-a fost tuturor actorilor bun prieten. Iată viața maestrului:

Actorul s-a născut pe 25 august 1936, la Pitești (Argeș). Copilăria și-a petrecut-o, după cum declara actorul, “într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de țigani, dar țigani cu care puteai să fii prieten…”.

Tatăl său, Alecu Papaiani, era de origine greacă, Papayannis fiind proprietarul unei curți, undeva în mărginimea Piteștiului în care erau apartamente de două cămăruțe, închiriate de coșari, geambași, lustragii. Pe vremea când era puști, actorul era fascinat de circul ce venea în cartier și de filmele ce rulau în acei ani, iar John Wayne și Johnny Weissmuller erau preferații lui.

Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960 și în 1963. Debutează în comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un surâs în plină vara “, unde alături de tânăra și frumoasă actrița Florina Luican, se face remarcat atât de critici cât și de public. Joacă an de an, atât în drame cât și în comedii și rămâne pentru totdeauna de neegalat în memoria cinefililor în rolurile: Plutonier Căpșună / “ B.D….”, Alecu / “ Asta seară dansăm în familie “, Păcală, Pompei / “ Toamna bobocilor “ și mai ales Ieremia / “ Toate pânzele sus “.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/sebastian-papaiani-va-fi-inmormantat-astazi-la-cimitirul-bellu-29310.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/sebastian-papaiani-va-fi-inmormantat-astazi-la-cimitirul-bellu-29310-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv