Sergei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a declarat azi că Rusia este indignată de tonul amenințător al ultimelor declarații ale Statelor Unite în privința Siriei, privindu-le drept un echivalent al susținerii terorismului, informează site-ul agenției Reuters.

Sergei Ryabkov a făcut referire la o declarație făcută de John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, care a afirmat miercuri că Rusia are interese în stoparea violențelor din Siria pentru că extremiștii ar putea exploata vidul de putere existent în zone din teritoriul sirian pentru a lansa atacuri “împotriva intereselor ruse și poate chiar asupra orașelor din Rusia”.

“Nu putem interpreta aceste declarații drept altceva decât că actuala administrație americană susține de fapt terorismul”, a afirmat Ryabkov.

“Aceste invitații subtil deghizate de a folosi terorismul drept o armă împotriva Rusiei, demonstrează profunzimile politice la care se pretează actuala administrație a SUA în cadrul abordării conflictului din Orientul Mijlociu, în special în Siria”, a adăugat acesta.

Oficialii americani au declarat miercuri că oficialii din cadrul administrației lui Barack Obama au început să ia în considerare răspunsuri mai dure în privința asalturilor Guvernului sirian, susținut de Rusia, inclusiv opțiunile militare, în situația în care tensiunile în ascensiune cu Moscova diminuează speranțele unei soluții diplomatice.

Ryabkov a fost citat de presa rusă, declarând că Moscova nu întrevede o alternativă în planul original dintre statul rus și SUA de ajunge la un acord de încetare a focului în Siria, iar Washingtonul ar trebui să se concentreze la implementarea acestui armistițiu.

El a afirmat că până și planul armistițiului de șapte zile propus de SUA era inacceptabil, iar Moscova a propus în schimb “o pauză umanitară de 48 de ore” în Alep.

rootstireaActualitate/Esential
Sergei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a declarat azi că Rusia este indignată de tonul amenințător al ultimelor declarații ale Statelor Unite în privința Siriei, privindu-le drept un echivalent al susținerii terorismului, informează site-ul agenției Reuters. Sergei Ryabkov a făcut referire la o declarație făcută de John Kirby,...

Preluat de la romania ntv