Doi bărbați au fost reținuți astăzi de procurori sub acuzațiile de trafic de persoane și trafic de minori, informează DIICOT.

Comunicat de presă, DIICOT:

La data de  28.09.2016 procurorii D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea  pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților HASAN CĂTĂLIN și HASAN VASILE (arestat preventiv în altă cauză, în prezent deținut în Arestul I.P.J. Vrancea)  pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane și trafic de minori.

    În cauză există suspiciunea  rezonabilă că pe parcursul anului 2016 inculpații Hasan Cătălin și Hasan Vasile au recrutat,  transportat,  transferat,  adăpostit și au primit prin inducere în eroare, răpire și constrângere mai multe victime minore și majore în scopul exploatării sexuale atât în România, cât și în străinătate în vederea  obținerii de venituri materiale.

    Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate mai multe victime, cărți de identitate și mai multe telefoane mobile.

    La data de 29.09.2016 Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

    Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de combatere a Criminalității Organizate  Vrancea.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția Operațiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-doi-indivizi-retinuti-pentru-trafic-de-minori-rapiri-si-exploatare-sexuala-29327.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-doi-indivizi-retinuti-pentru-trafic-de-minori-rapiri-si-exploatare-sexuala-29327-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv