Aproximativ 500 de angajați din cinci penitenciare din țară, respectiv Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București – Jilava și Tulcea, vor protesta astăzi, ministrul Justiției, Raluca Prună, fiind așteptat la Penitenciarul Tulcea pentru discuții.

Protestele angajaților din penitenciare continuă mâine (joi, n.red) cu penitenciarele: Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București – Jilava și Tulcea. Aproximativ 500 de angajați din penitenciare sunt așteptați la aceste activități de protest. Tot mâine, doamna Raluca Prună, ministrul justiției, este așteptată la Penitenciarul Tulcea de către personalul care protestează pentru condiții de lucru mai bune, personal suficient pentru executarea misiunilor și eliminarea inechităților salariale. Personalul solicită demisia ministrului justiției pentru incompetență și lipsă de interes pentru problemele reale ale sistemului penitenciar“, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sindicaliștii susțin că Raluca Prună nu are un plan pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personal.

Reprezentanții angajaților din închisori mai susțin că ministrul justiției crează artificial o inechitate, refuzând aplicarea unor majorări salariale prevăzute de OUG 20/2016, care se aplică tuturor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

rootstireaActualitate/Esential
Aproximativ 500 de angajați din cinci penitenciare din țară, respectiv Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București - Jilava și Tulcea, vor protesta astăzi, ministrul Justiției, Raluca Prună, fiind așteptat la Penitenciarul Tulcea pentru discuții. 'Protestele angajaților din penitenciare continuă mâine (joi, n.red) cu penitenciarele: Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București...

Preluat de la romania ntv