În ciuda creșterii burselor peste tot în lume în urma anunțului de miercuri al OPEC legat de plafonarea producției de țiței, prețul petrolului a scăzut cu 0,3%, la 46,94 dolari barilul, după ce ieri a ajuns la maximul ultimelor trei săptămâni, scrie Bloomberg.

Cei mai mari producători de petrol au anunțat o reducere a producției cu 750.000 de barili pe zi. Arabia Saudită și Iranul au semnalat înaintea întâlnirii că o înțelegere în Algeria este improbabilă.

”Înțelegerea este extrem de neclară”, a spus Mike Wittner de la Societe Generale din New York. ”Numărul real de barili care vor fi scoși de pe piață este neclar. Ceea ce este important este că Arabia Saudită se va întoarce la o perioadă de management al producției”, a adăugat el.

Acțiunile asiatice au crescut după anunțul surpriză de miercuri, când țările OPEC au ajuns la un consens cu privire la plafonarea producției de petrol pentru prima oară din 2008, ceea ce a dus la cea mai mare creștere a prețului petrolului din ultimele cinci luni, scrie Bloomberg.

Companiile din energie au înregistrat cele mai mari creșteri din indicele MSCI All Countries, care se îndreaptă spre cel mai mare avans trimestrial din 2013. Indicele de referință a crescut cu 0,4%, extinzând avansul trimestrial cu 5,4%.

”Decizia OPEC de a reduce producția a fost neașteptată, iar acum prețul petrolului urcă rapid, fiind posibil să se îndrepte spre 50 – 60 de dolari barilul de la 40-50 dolari, ceea ce va relaxa presiunile deflaționare”, a spus Nobuyuki Fujimoto, analist senior la SBI Securities.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/pretul-petrolului-a-ajuns-la-aproape-47-de-dolari-barilul-dupa-ce-opec-a-plafonat-productia-29324.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/pretul-petrolului-a-ajuns-la-aproape-47-de-dolari-barilul-dupa-ce-opec-a-plafonat-productia-29324-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv