Autor:
Carmen Vintilă
| joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 5 Vizualizari

Plafonul garanțiilor care pot fi emise în anul 2016 în cadrul Programului „Prima casă” vor fi suplimentate cu 500 de milioane de lei, a decis Executivul

Guvernul a adus, ieri, câteva modificări acestui program, cea mai importantă fiind aceea că foştii beneficiari pot primi din nou garanţii, dacă vor să îşi ia o locuinţă mai mare. Condiţia este ca noua locuinţă să aibă o suprafaţă utilă sau valoare mai mare în raport cu prima şi să înstrăineze prima locuinţă prin vânzare- cumpărare cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau a contractului de construire a noii locuinţe.

  • Guvernul a adoptat și o hotărâre prin care s-a aprobat Programul „Construcția de locuințe de serviciu” în chirie pe baza propunerilor primite de către ANL. Beneficiarii programului sunt funcţionari publici şi angajaţi din instituţii publice centrale şi locale care nu deţin locuințe.

Bani pentru șomeri

  • Tot ieri Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care cuprinde o serie de măsuri pentru combaterea şomajului şi stimularea ocupării locurilor de muncă, care vor fi aplicate de la 1 decembrie 2016. Astfel, orice șomer de lungă durată indemnizat cu venitul minim garantat va beneficia de o primă de activare de 500 de lei când semnează un contract de muncă. A fost introdus și un sprijin pentru navetă.

Dacă un șomer doreşte să se angajeze la mai mult de 15 km de domiciliu va beneficia de o subvenţie de 0,5 lei pe kilometru, plafonată la 55 de lei pe zi, care să îi permită să se ducă şi să lucreze. „Dacă persoana care îşi găseşte un loc de muncă mai departe de 50 de km de domiciliul actual îşi ia un membru actual al familiei – soţ, soţie, copii – va beneficia în plus de o subvenţie de 3.000 de lei”, a precizat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru. În cazul în care un investitor doreşte să deschidă o afacere într-o zonă defavorizată, dar nu găseşte forţă de muncă specializată, poate angaja şomeri, care vor primi de la stat o primă de instalare de 12.500 de lei în două tranşe.

O primă de instalare de 12.500 de lei vor putea primi și românii din Diaspora care vor să revină şi să lucreze în ţară.

  • Furnizorii vor fi obligaţi să achiziţioneze gaze numai prin bursă, de la 1 decembrie, iar exporturile de gaze nu vor mai fi interzise, a mai decis Executivul .
  • De asemenea, a fost aprobată și hotărârea prin care plata gărzilor făcute de cadrele medicale va putea fi majorată de la 1 octombrie 2016.

Tag-uri:
locuinte, prima casa, ANL, garantii, palfon

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poți să te muți într-o locuință mai mare cu „Prima Casă”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/07-ciolos-nd-7752-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/07-ciolos-nd-7752-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 5 Vizualizari Plafonul garanțiilor care pot fi emise...

Preluat de la EVZ