Administrația Prezidențială marchează sâmbătă Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân, astfel că în semn de solidaritate cu femeile care suferă de această boală Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz.

Președinția a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat de presă că sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 19:30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare ce simbolizează lupta contra cancerului mamar, din dorința de a promova importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România, notează Mediafax.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate. Țara noastră înregistrează deficiențe în ceea ce privește rata de supraviețuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat.

”Această situație este alarmantă și argumentează necesitatea adoptării unui set de măsuri care să pună în prim-plan sănătatea femeii. În acest context, Administrația Prezidențială susține demersurile societății civile și ale profesioniștilor din sănătate și reiterează necesitatea educației pentru sănătate și a prevenției, care trebuie să reprezinte prioritatea zero a oricărui sistem de sănătate”, se arată în comunicatul citat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/palatul-cotroceni-va-fi-iluminat-in-roz-de-ziua-internationala-de-lupta-impotriva-cancerului-de-san-29365.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/palatul-cotroceni-va-fi-iluminat-in-roz-de-ziua-internationala-de-lupta-impotriva-cancerului-de-san-29365-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv