O companie condusă de Donald Trump, candidatul republican la funcția de președinte al SUA, a desfășurat în mod secret afaceri în Cuba, în timpul Administrației Fidel Castro, încălcând embargoul impus de Washington, conform unor surse citate de revista Newsweek.

Documente obținute de revista Newsweek arată că o companie a lui Donald Trump a cheltuit cel puțin 68.000 de dolari pentru explorarea posibilităților de afaceri în Cuba, în anul 1998, într-o perioadă în care embargoul american interzicea chiar și o investiție de un cent în statul comunist. Însă compania lui Trump nu a cheltuit fondurile direct. Cu aprobarea lui Trump, membrii consiliului de administrație au folosit ca paravan o firmă americană de consultanță numită Seven Arrows Investment & Development Corporation.

După ce consultanții de afaceri au călătorit în Cuba și au aranjat un proiect de investiții, firma Seven Arrows a luat legătura cu Trump Hotels & Casino Resorts, stabilind să prezinte proiectul ca fiind unul filantropic.

Plățile efectuate de compania Trump Hotels au fost făcute cu puțin timp înainte ca magnatul new-yorkez să încerce pentru prima dată să candideze la președinție, în cadrul Partidului Reformist. În prima zi de campanie, Trump s-a deplasat la Miami, unde a discutat cu un grup de cubanezi stabiliți în SUA. Trump a promis că va menține embargoul impus Cubei.

În acea perioadă, cetățenii americani care călătoreau în Cuba trebuiau să primească aprobarea autorităților din SUA, oferită doar pentru cazuri speciale, inclusiv pentru activități umanitare.

Conform unui fost angajat al lui Donald Trump, înaintea vizitei în Cuba, mai multe companii europene luaseră legătura cu firmele magnatului în vederea unor posibile investiții comune prin intermediul Trump Hotels.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a refuzat, deocamdată, să comenteze informațiile.

Donald Trump a analizat posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al SUA în anii 1988, 2000, 2004 și 2012. În prezent, Donald Trump este candidatul Partidului Republican la funcția de președinte al Statelor Unite.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/o-comanie-al-lui-donald-trump-a-incalcat-embargiul-impus-de-sua-cubei-29348.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/o-comanie-al-lui-donald-trump-a-incalcat-embargiul-impus-de-sua-cubei-29348-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv