Autor:
Iulia Iancu
| joi, 29 septembrie 2016 | 4 Comentarii
| 1596 Vizualizari

Ioan Gyuri Pascu

În urma necropsiei făcute, la solicitarea familiei artistului Ioan Gyuri Pascu, s-a stabilit că principala cauză a subitului deces al actorului ar fi fost afecţiunea de cord pe fondul diabetului preexistent. Însă, în urma anchetei realizate de jurnaliștii GSP s-au descoperit mai multe nereguli, mușamalizate chiar de către șefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

În urma unui control realizat de Comisia de Disciplină din cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov au fost descoperite două nereguli în ceea ce privește modul de intervenție a echipajului de consultații care a ajuns prima dată la domiciliul lui Ioan Gyuri Pascu.

Medicul nu poate face dovada consimțămâtul pacientului pentru a nu fi internat. Acest caz va fi trimis către Colegiul Medicilor pentru a se vedea dacă nu este vorba și de malpraxis.

În al doilea rând, au fost găsite nereguli în utilizarea truselor medicale pe care le avea echipajul la dispoziție, transmite Digi24. În 13 ani de carieră, este prima abatere de acest gen a medicului care a intervenit în caz. Acesta va fi sancționat conform faptelor sale. 

“Noi nu putem analiza decât lucrurile clare și articolele din regulament care au fost încălcate. Am constatat că medicul nu a avut echipamentul necesar la el. Medicul mi-a spus că toți parametrii erau normali, nimic nu a pledat către o afecțiune cardiacă, menționând că nu era nevoie de EKG. Știa că pacientul este diabetic.

Da, eu aș fi făcut un EKG, dar eu sunt mai strictă. Toate mașinile de consultații la domiciliu au defibrilator semiautomat, tensiometru, pulsiometru și electrocardiograf. Nu le-a luat la ea, dar putea să le ceară.

După consultul primulu medic, starea pacientului a devenit critică și a fost nevoie de o a doua intervenție.

Medicul i-a propus să meargă la spital pentru consultații suplimentare, dar domnul Ioan Gyuri Pascu a refuyat, spunând că vrea doar ceva pentru a putea dormi.

Poate primi maxim 10% pe trei luni, în niciun caz desfacerea contractului de muncă până la decizia Comisiei. Este un caz nefericit, efectiv nu înțelegem ce s-a întâmplat. Nu știam că sunt echipajele SMURD acolo. Echipajul cu medicul de la noi a ajuns concomitent cu cel de la SMURD”, a declarat dr. Alis Grasu.

Și secretarul de stat, Raed Arafat consideră ca medicul care a ajuns prima dată la pacient ar fi trebuit să-i facă o eletrocardiogramă pacientului. El a arătat că după primul apel la 112, pentru o consultație, a fost trimisă o ambulanță de cod verde.Raed Arafat, desprea modul de operare al medicului care a intervenit în cazul lui Gyuri Pascu: “Deciziile medicului de pe prima ambulanţă au fost decizii în faţa cazului respectiv”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, în cazul decesului artistului Ioan Gyuri Pascu, primul medic sosit la caz a decis că nu era nevoie de EKG, această fiind o hotărâre personală în faţa cazului respectiv. Oficialii Colegiului Medicilor vor stabili dacă această intervenţie este cauza dispariţiei actorului. Citeşte mai multe AICI!


O astfel de ambulanță are un echipaj care nu include întotdeauna un medic. Mai spune Raed Arafat că este posibil ca între momentul intervenției primei ambulanțe și cel de-al doilea apel la 112, care anunța că artistul este în comă, starea lui Ioan Gyuri Pascu să se fi înrăutățit brusc, precizează Digi24

Tag-uri:
Gyuri, Colegiul Medicilor, Raed Arafat, Ioan Gyuri, deces, deces artist, ambulanta, alis grasu, nereguli ambulanta, sefa ambulantei, medic, malpraxis, ekg, smurd

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IOAN GYURI PASCU A MURIT CU ZILE. Şeful Ambulanţei, ACUZAŢII GRAVE la adresa medicului care l-a consultat pe artist: “Nu a PROCEDAT CORECT. A comis MULTIPLE ERORI”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ioan-gyuri-pascu-a-murit-avand-datorii-imense-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/ioan-gyuri-pascu-a-murit-avand-datorii-imense-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Iulia Iancu | joi, 29 septembrie 2016 | 4 Comentarii | 1596 Vizualizari Ioan Gyuri Pascu În urma necropsiei făcute, la...

Preluat de la EVZ