Consiliul General al Municipiului București a aprobat trecerea mai multor imobile din Administrația Fondului Imobiliar în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București pentru a înființa prima bancă de alimente din România.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are nevoie de un spațiu pentru înființarea unor noi servicii sociale destinate copiilor și adulților: banca de alimente, cantină socială, centru de formare în industria alimentară, centru de zi. Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente, adică o locație pentru preluarea, depozitarea și distribuirea alimentelor oferite de producător și marile lanțuri de retail categoriilor de persoane nevoiașe care ar putea beneficia de aceste alimente”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Bucureștiului.

Consilierii Generali au aprobat în unanimitate, în cadrul ședinței de joi, proiectul care prevede trecerea unor imobile din administrarea Administrației Fondului Imobiliar în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București în scopul dezvoltării băncii de alimente a Capitalei și altor servicii sociale.

,,Acest proiect este cu atât mai oportun, cu cât zilele acestea se discută în Senat adoptarea unei inițiative legislative, menite să reducă risipa alimentară atât la nivelul procesatorilor și distribuitorilor, cât și la nivelul populației în general. Pentru o parte din activitățile băncii de alimente, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (D.G.A.S.M.B.) va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, în acest sens solicitând expertiză din partea Asociației Europene a Băncilor de alimente“, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/in-romania-se-infiinteaza-prima-banca-de-alimente-pentru-persoanele-nevoiase-29343.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/in-romania-se-infiinteaza-prima-banca-de-alimente-pentru-persoanele-nevoiase-29343-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv