Autor:
Radu Pădure
| joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 230 Vizualizari

William Shakespeare se învârte în groapă

Numărul mare de imigranţi duce la mutilarea iremediabilă a limbii engleze, aşa cum o ştim din serialele britanice.

Lingviştii britanici prezic că celebrul sunet „th” va dispărea din Londra până în 2066, din cauza numărului mare de imigranţi străini incapabili să pronunţe consoanele interdentale, care sunt emise prin apăsarea vârfului limbii de dinţii superiori.

Engleza multiculturală londoneză – un amestec de accente accente caraibiene, vest-africane şi asiatice – a făcut ca încă de acum accentul britanic clasic să fie pe cale de dispariţie în oraşul de pe Tamisa, iar fenomenul înregistrează un ritm alarmant.

Cercetătorii de la Universitatea din York, citaţi de The Times, avertizează că imigranţii vor schimba complet limba engleză. Dr. Dominic Watt afirmă:

„Dat fiind statutul Londrei, de oraş cu cea mai mare influenţă lingvistică în lumea anglofonă, ne aşteptăm să asistăm la schimbări importante pânî la jumătatea secolului.”

Şi cercetătorul de la York explică:

„Modificările majore din următorii 50 de ani ale modului în care vorbim vor duce la o simplificare a structurii sonore a cuvintelor. Probabil că acestea vor deveni mai scurte.”

Lingviştii susţin că sunetul „th”, atât de caracteristic pentru engleza corectă, va fi înlocuit cu „d”, „f” sau „v”, astfel că, de pildă, „throw” (a arunca) va deveni „frow”, iar „mother” (mamă) se va transforma în „mavvă”.Tag-uri:
imigranti, marea britanie, shakespeare, limba engleza, The Times, Dominic Watt

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imigrantii vor face să DISPARĂ din Londra engleza lui Shakespeare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/shakespeare-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/shakespeare-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 230 Vizualizari William Shakespeare se învârte în groapă Numărul mare...

Preluat de la EVZ