A menține o funcționare optimă a serverelor nu este un lucru ușor și consumul de energie al centrelor de date a fost întotdeauna o bătaie de cap pentru companiile tech.

Diferite firme au încercat să rezolve această problemă într-un mod diferit. Google a a recurs la expertiză în inteligența artificială pentru a ajusta costurile, în timp ce Microsoft a explorat chiar posibilitatea unor centre de date subacvatice. Pentru Facebook, totuși, soluția a fost mai simplă: mutarea într-o țară …rece, scrie The Verge.

Rețeaua de socializare a deschis în 2013 centrul de date din Lulea în nordul Suediei (la câțiva zeci de kilometri sud de Cercul Arctic), primul situat în afara Statelor Unite. Centrul utilizează aerul arctic din această localitate nordică pentru a menține, în orice moment, serverele reci.

Deși deschis de câțiva ani, acest centru este, în mod evident, o sursă de mândrie pentru directorul său general, Mark Zuckerberg. Fondatorul Facebook a publicat miercuri o duzină de imagini din acest loc, spunând că a vrut să arăte “câteva fotografii rare ale celei mai avansate tehnologii pe care Facebook o construiește în jurul lumii”.

Poate că este vorba de tehnologie avansată, dar cuvântul ce mai generos pentru a descrie acest centru de date este “dur”, scrie The Verge. Se pare că frigul s-a infiltrat în tot ce se află acolo, culorile gri și albastru dominând imaginile. Decorul pare desprins direct dintr-un film de science-fiction. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/facebook-si-a-deschis-un-centru-de-date-aproape-de-cercul-arctic-pentru-racirea-serverelor-foto-29357.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/facebook-si-a-deschis-un-centru-de-date-aproape-de-cercul-arctic-pentru-racirea-serverelor-foto-29357-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv