Creatoarea de modă Adina Buzatu, audiată la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei, a fost plasată sub control judiciar.

Creatoarea de modă a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, scrie Mediafax.

Adina Buzatu este acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani.

În dosarul în care este vizată creatoarea de modă au avut loc, joi, 34 de percheziții în București, Prahova, Iași, Suceava și Ilfov la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedusă în mod ilegal”, se arăta într-un comunicat al Poliției Române.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/creatoarea-de-moda-adina-buzatu-cercetata-sub-control-judiciar-29364.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/creatoarea-de-moda-adina-buzatu-cercetata-sub-control-judiciar-29364-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv