Autor:
Ana Petrescu
| joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Klaus Iohannis îi sfătuiește pe liberali să găsească rapid o soluție după demisia lui Vasile Blaga

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că PNL se află într-o situaţie complicată după demisia lui Vasile Blaga din funcţia de co-preşedinte şi coordonator al campaniei electorale a formațiunii politice pentru alegerile parlamentare, informează Agerpres. Șeful statului a precizat că liberalii trebuie să găsească o soluţie rapidă în acest caz.

“Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută. Trebuie să fim foarte realişti. Prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi cred că este demn de remarcat că Vasile Blaga în aceeaşi zi în care a fost inculpat s-a retras din conducerea partidului – o atitudine pe care o găsesc corectă politic, dar din păcate încă nu în toate partidele româneşti, asta este realitatea”, a explicat Iohannis. 

Președintele a subliniat că liberalii trebuie să găsească o soluţie rapidă la această situaţie. 

“PNL va trebui să găsească o soluţie rapidă şi bună pentru a avea o persoană care conduce campania electorală. Este o campanie complicată cea pentru parlamentare. (…) Răspunsurile la toate întrebările trebuie să le găsească PNL şi sunt convins că se vor găsi într-un for de conducere foarte repede şi vor căuta soluţii”, a spus Iohannis. 

Şeful statului a adăugat că PNL trebuie să găsească o soluţie care “transformă această criză în care se află într-o oportunitate, să se mişte suficient de repede şi suficient de bine nu doar pentru a trece peste această criză, dar şi pentru a ieşi întărit din această criză”. 

“Vom vedea dacă vor şti să facă acest lucru. Eu le doresc să găsească soluţii”, a concluzionat Klaus Iohannis. 

Co-președintele liberal Vasile Blaga a fost citat, ieri, de DNA Ploiești în calitate de suspect într-un dosar care conține presupuse fapte de corupție. Liderul politic a fost audiat mai bine de două ore de procurorii anticorpuţie care au decis să-l ancheteze în continuare sub control judiciar. 

Ulterior acesta și-a anunțat demisia din funcția de co-președinte PNL și șef al campaniei electorale al partidului Blaga a precizat că se retrage din cursa pentru alegerile parlamentare pentru un nou mandat de senator de Timiș.Tag-uri:
Klaus Iohannis, Partidul Na, Vasile Blaga, Kla Iohannis, PNL, demisie, dna, control judiciar

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce părere are Klaus Iohannis despre demisia lui Blaga și situația PNL.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/iohannis-94-1-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/iohannis-94-1-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Klaus Iohannis îi sfătuiește pe liberali să găsească...

Preluat de la EVZ