Autor:
Mihai Oprea
| joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 29 Vizualizari

Banca de alimente, o mână de ajutor întinsă oamenilor săraci

La propunerea Primarului General, Consilierii Generali au aprobat în unanimitate, în cadrul şedinţei de astăzi, proiectul care prevede trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti(D.G.A.S.M.B.) în scopul dezvoltării băncii de alimente a Capitalei şi altor servicii sociale.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are nevoie de un spaţiu pentru înfiinţarea unor noi servicii sociale destinate copiilor şi adulţilor: banca de alimente, cantina socială, centru de formare în industria alimentară, centru de zi. Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente, adică o locaţie,  pentru preluarea, depozitarea şi distribuirea alimentelor oferite de producător şi marile lanţuri de retail categoriilor de persoane nevoiaşe care ar putea beneficia de aceste alimente.”

Acest proiect este cu atât mai oportun, cu cât zilele acestea se discută în Senat adoptarea unei inițiative legislative, menite să reducă risipa alimentară atât la nivelul procesatorilor și distribuitorilor, cât și la nivelul populației în general.

Pentru o parte din activitatile bancii de alimente, D.G.A.S.M.B. va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, în acest sens solicitând expertiză din partea Asociației Europene a Băncilor de alimente.Tag-uri:
banca de alimente, primarul capitalei, gabriela birea, sevicii sociale, persoane nevoiase, Primarului General, Consilierii Generali, Fondului Imobiliar, Municipiului Bucure, Primarul General, Gabriela Firea, Directia Generala, Asistenta Sociala, Municipiului Bucuresti, Asociației Europene, Direcia Generala, Municipiului Bucureti

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bancă de alimente pentru persoanele nevoiaşe. Bucureştiul era singura capitală europeană care nu avea o astfel de locaţie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/banca-de-alimente-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/banca-de-alimente-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Mihai Oprea | joi, 29 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 29 Vizualizari Banca de alimente, o mână de ajutor...

Preluat de la EVZ