Forțele de poliție din Spania, Belgia și Germania au arestat cinci suspecți, despre care se presupune că făceau parte dintr-o celulă teroristă care se ocupa cu diseminarea propagandei jihadiste pe internet și urmărea să recruteze militanți pentru rețeaua Stat Islamic, notează The Associated Press.

Ministerul spaniol de Interne a comunicat că cei cinci suspecți, ce au fost arestați miercuri, lucrau pentru rețeaua teroristă Stat Islamic, aceștia postând informații pe câteva site-uri de internet, inclusiv o pagină de Facebook numită “Islam en Espanol” (Islam în spaniolă), care era administrată de doi suspecți arestați în Belgia și Germania. Se mai precizează că pagina avea 32.500 de abonați.

Trei dintre suspecți au fost arestați în Spania, potrivit Ministerului.

Celula teroristă din care făceau parte folosea aceste site-uri pentru a încuraja simpatizanții să comită atentate, să elogieze acțiunile rețelei Stat Islamic și pentru a recruta militanți.
Autoritățile nu au oferit detalii despre identitatea celor cinci suspecți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/suspecti-acuzati-de-raspandirea-propagandei-jihadista-arestati-in-spania-belgia-si-germania-29282.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/suspecti-acuzati-de-raspandirea-propagandei-jihadista-arestati-in-spania-belgia-si-germania-29282-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv