Autor:
Bianca Zaharescu
| miercuri, 28 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

Laura Codruța Kovesi

Scandalul în care este implicată procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi capătă amploare, după ce Sebastian Ghiță a făcut un autodenunț la Parchetul General în care a susținut că a ajutat ca șefa DNA să nu fie numită oficial plagiatoare.

Publicația Deutsche Welle scrie că plagiatul acesteia este dovedit deja de mult timp.

Potrivit jurnalistului Horațiu Pepine, lipsește confirmarea unui for oficial, așa cum este CNATCDU, dar ”pentru opinia publică sunt suficiente dovezile prezentate până acum”. “Așa cum arăta cineva, nu e nevoie de mari specialiști, căci și un copil de 10 ani poate constata că un text este copiat. În treacăt fie spus, tezele acestea de doctorat ale polițiștilor, procurorilor, generalilor, pe teme de securitate, infracționalitate transfrontalieră etc. sunt doar jalnice insăilări de fraze standard și clișee administrative”, scrie jurnalistul Horaţiu Pepine.

În cazul plagiatului lui Kovesi au existat mai multe confirmări, arată jurnalistul DW. “Prima sesizare a plagiatului Laurei Codruța Kövesi aparține Grupului de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, în 2012. Jurnaliștii Grupului au postat la acea dată un tabel meticulos cu pasajele copiate de procuroare și textele originale, semnalând și erorile de transcriere a unor note. Mai târziu plagiatul a fost confirmat de ”Indexul suspiciunilor de opere plagiate în România”, o platformă inițiată de un grup de profesori de la Universitatea din Cluj (GRAUR) și dedicată furtului academic (www. plagiate.ro)”, scrie acesta.

“Unele acuzații par îndreptățite, altele mai puțin, dar ceeea ce scade credibilitatea acuzatorilor este că par animați exclusiv de resentiment. Acest fapt a permis Laurei Codruța Kövesi, cel puțin până acum, să-și păstreze poziția. E clar însă că ne aflăm la un punct de cotitură și că steaua procuroarei începe să apună”, conchide Horațiu Pepine.Tag-uri:
laura codruta kovesi, scandalul ghita – kovesi, sebastia ghita, autodenunt ghita, CNATCDU, deutsche welle, horatiu pepine, kovesi plagiat, kovesi doctorat, plagiat kovesi, teza doctorat kovesi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Steaua lui KOVESI începe să APUNĂ!” Cine spune asta despre ȘEFA DNA.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/laura-codruta-kovesi_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/laura-codruta-kovesi_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Bianca Zaharescu | miercuri, 28 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari Laura Codruța Kovesi Scandalul în care este implicată...

Preluat de la EVZ