Statele Unite vor trimite 600 de militari suplimentari în Irak pentru a oferi consultanță serviciilor de securitate irakiene în ofensiva pentru eliberarea orașului Mosul, ocupat de rețeaua teroristă Stat Islamic, anunță Casa Albă, conform ABC News.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunțat în urmă cu câteva ore că trupele americane vor oferi instruire și informații militare armatei irakiene în operațiunea de eliberare a orașului Mosul, ocupat de teroriști, conform Mediafax.

În momentul de față, în Irak sunt cel puțin 4.560 de militari irakieni care protejează reprezentanțe diplomatice și oferă consultanță serviciilor de securitate irakiene.

Informațiile privind suplimentarea efectivelor au fost confirmate de Administrația de la Bagdad. “Președintele SUA, Barack Obama, a fost consultat în legătură cu o solicitare a Guvernului irakian în sensul suplimentării instructorilor și consilierilor militari”, a transmis premierul irakian, Haidar al-Abadi, citat de Al Jazeera.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/statele-unite-suplimenteaza-cu-600-de-militari-efectivele-din-irak-29304.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/statele-unite-suplimenteaza-cu-600-de-militari-efectivele-din-irak-29304-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv