loading…

Din păcate pentru România, țara are în componență regiunea care deține recordul negativ la sărăcie din întreaga Uniune Europeană.

Constatatea aparține comisarului european Corina Crețu, care a spus că va ajunge în Moldova și va sta de vorbă cu autoritățile.

Voi vizita zona Moldovei, care nu este doar cea mai săracă regiune din România, dar și din întreagă Uniune Europeană. Voi avea ocazia să discut cu autoritățile, cu miniștrii, mai ales cu ministrul Sănătății, pentru că este un subiect important, dar și cu primarii‘, a declarat Corina Crețu pentru Evenimentul Zilei.

De altfel, cinci regiuni din România se numără printre cele mai sărace 21 de zone din UE, potrivit unui studiu recent citat de Gândul.

În aceste regiuni, puterea de cumpărare este mai mică de 50% în raport cu media înregistrată la nivelul Uniunii. Astfel, cel mai rău sunt cotați locuitorii din zona de Nord-Est a țării, unde puterea de cumpărare nu depășește 34% raportată la media europeana. Ceva mai bine se descurcă cei din Sud-Vest – Oltenia, cu 41%, urmați de Sud- Muntenia –  43% și de Nord-Vest – 48%.

La polul opus, cea mai bogată regiune din Uniunea Europeană a rămas centrul financiar din Londra.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-are-in-componenta-cea-mai-saraca-regiune-din-intreaga-uniune-europeana-29277.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/romania-are-in-componenta-cea-mai-saraca-regiune-din-intreaga-uniune-europeana-29277-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv