Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea de pe teritoriul Rusiei, anunță o comisie internațională de anchetă.

Robby Oehler, a cărui nepoată a murit în atac, a declarat pentru BBC că procurorii vor investiga circa 100 de suspecți în cazul incidentului.

“Ne-au spus cum a fost transportată racheta Buk, prezentând ca dovezi conversații telefonice, fotografii și înregistrări video”, a precizat el.

Potrivit procurorilor, racheta a fost lansată din estul Ucrainei, dintr-o zonă aflată sub controlul rebelilor proruși, dar fusese adusă acolo din Rusia.

Comisia internațională de anchetă este formată din procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaysia și Ucraina.

Rusia a respins orice implicare în doborârea avionului.

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (MH-17), care zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbușit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bord au murit. “Anchetatorii au exclus posibilitatea unui atac aer-aer. Avionul care efectua cursa MH17 (Amsterdam – Kuala Lumpur) s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă sol-aer de tip Buk, lansată din regiunile separatiste din estul Ucrainei”, preciza raportul comisiei de anchetă, prezentat în urmă cu un an.

rootstireaActualitate/Esential
Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian în Ucraina, în anul 2014, provenea de pe teritoriul Rusiei, anunță o comisie internațională de anchetă. Robby Oehler, a cărui nepoată a murit în atac, a declarat pentru BBC că procurorii vor investiga circa 100 de suspecți în cazul incidentului. 'Ne-au spus cum...

Preluat de la romania ntv