loading…

Patriarhul Kiril al Moscovei și întregii Rusii a semnat o petiție care face apel la interzicerea prin lege a avortului, se afirmă într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe ruse, potrivit site-ului postului de televiziune France24.

În comunicatul dat publicității de Patriarhia rusă se afirmă textul petiției, care cere “încetarea uciderii legale a copiiilor înainte de naștere”, a fost adoptat de Comisia Bisericii Ortodoxe pentru familie și protejarea maternității și copilăriei, a precizat documentul.

Această nouă poziție a patriarhului Kiril reprezintă o înăsprire a poziției Bisericii Ortodoxe Ruse în această chestiune, deoarece până acum se pronunța numai pentru interzicerea avortului în spitalele publice, în cazurile în care nu era vorba de o necesitate medicală.

Semnatarii petiției “cer amendamente legislative” pentru interzicerea avortului “chirurgical ” și “medicamentos”, precum și folosirea pilulei de a doua zi.

Până în acest moment, petiția a strâns peste 300.000 de semnături, a comunicat pe Facebook unul dintre inițiatorii acesteia, liderul mișcării Pentru Viață, Serghei Șesnokov.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/patriarhul-bisericii-ortodoxe-ruse-kiril-a-semnat-o-petitie-impotriva-avortului-29280.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/patriarhul-bisericii-ortodoxe-ruse-kiril-a-semnat-o-petitie-impotriva-avortului-29280-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv