Politica de prețuri a medicamentelor va fi reglementată prin Hotărâre de Guvern la propunerea Ministerului Sănătății și nu prin ordin de ministru, așa cum era până acum, potrivit Ministerului Sănătății.

“Metodologia privind modul de calcul și procedura de avizare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România, cu excepția medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală, se va aproba prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Sănătății. În prezent, metodologia de calcul a prețurilor maximale la medicamente se stabilește prin Ordin al ministrului Sănătății”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății remisă astăzi Mediafax.

Modificarea a fost făcută printr-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri de Guvern, care amendează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

“Ulterior va fi aprobată Hotărârea prin care se va adopta metodologia privind modul de calcul și procedura de avizare a prețurilor maximale ale medicamentelor. Modificarea a fost făcută de Guvern pentru a aduce mai multă claritate legislativă și predictibilitate”, potrivit documentului citat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/modul-de-calcul-al-medicamentelor-va-fi-stabilit-prin-hotarare-de-guvern-nu-prin-ordin-de-ministru-29301.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/modul-de-calcul-al-medicamentelor-va-fi-stabilit-prin-hotarare-de-guvern-nu-prin-ordin-de-ministru-29301-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv