Autor:
Felix Mihai Badea
| miercuri, 28 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 255 Vizualizari

Evenimentul zilei vă prezintă principalele evenimente al zilei de joi, 29 septembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi o reuniune de lucru cu o delegaţie a Guvernului condusă de premierul Dacian Cioloş. Reuniunea de la Cotroceni are ca temă Brexit-ul și se va desfăşura începând cu ora 17.00.Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European (PPE), care va avea loc de la ora 9.00,  la Athenee Palace Hilton, sala “Le Diplomate”, urmată de o întrevedere cu domnul Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European. Comisarul european pentru politică regională, Corina CREȚU, efectuează, în perioada 29 septembrie – 3 octombrie, o vizită oficială în România. La începutul vizitei, pe 29 septembrie, înaltul oficial european va participa la o întâlnire cu membrii comisiilor de afaceri europene din Parlamentul României, în intervalul orar 14.00 – 15.00. La finalul reuniunii, la orele 15.00, va susține o conferință de presă la nivelul P1 din Camera Deputaților.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participă la conferința PRIA Agriculture, însoțită în premieră în acest an de Gala PRIA Romanian Farmers, care are loc la București, în 29 septembrie, la hotelul Crowne Plaza, sala Crowne Ballroom, începând cu ora 14.30. Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. La conferința PRIA Agriculture lectori sunt: Achim IRIMESCU – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Mariana VIZOLI –  Director General Directia Generala Legislatie Fiscala, Ministerul Finantelor Publice; Adrian PINTEA– Director General,  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA); Cristian POPESCU – Avocat Asociat, Popovici Niţu Stoica &Asociaţii; Laurenţiu BACIU – Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Veronica TONCEA – Director General, FGCR; Tudorel ANDREI – Preşedinte, INS; Ramona IVAN – Director, Directia Relatii Externe si Finantari Structurale, CEC Bank; Emil DUMITRU – Preşedinte, Confederația Națională ProAgro.
 Protestele angajaților din penitenciare continuă. Pe 29 septembrie, ministrul Justiției, Raluca Prună, este așteptată la Penitenciarul Tulcea. „Având în vedere eșecul negocierilor dintre sindicate și ministrul justiției de la Penitenciarul Gherla, protestele angajaților din penitenciare continuă pe 29.09.2016, cu penitenciarele: Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București -Jilava și Tulcea. Aproximativ 500 de angajați din penitenciare sunt așteptați la aceste activități de protest”, anunță reprezentanții Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor. Tot joi, Raluca Prună, ministrul justiției, este așteptată și la Penitenciarul Tulcea. Sindicaliștii din penitenciare solicită demisia ministrului justiției pentru incompetență și lipsă de interes pentru problemele reale ale sistemului penitenciar.La Romexpo, de joi, începe COSMETICS BEAUTY HAIR 2016. Târgul de produse de înfrumusețare se va desfășura în Pavilion C4, până duminică, 2 octombrie.Fundatia Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie organizează, joi, o conferință de presă dedicată Zilei Mondiale a Inimii. Evenimentul va avea loc la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, în Sala Comisiei de Sănătatea a Camerei Deputaţilor. Acesta e un moment important  pentru a reaminti că, din păcate, în România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces, cu un nivel al mortalității mult mai ridicat decât media europeană. Având în vedere impactul socio-economic al acestei patologii, implicarea constantă și coerentă a autorităților în programele de tratament și mai ales de prevenție rămâne esențială. La conferință vor participa: Prof. Dr. Ioan Mircea Coman – Președintele Fundației Române a Inimii, Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu – Președintele Societății Române de Cardiologie, Prof. Dr. Florin Mihălțan – Președintele Societății Române de Pneumologie, Aurelia Cristea  – Deputat, dar și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.Tag-uri:
klaus iohannis, vizita de lucru, reuniune, guvern, presedinte

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Klaus Iohannis, vizită de lucru foarte IMPORTANTĂ.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/iohannis-94-1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/iohannis-94-1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAgenda zilei
Autor: Felix Mihai Badea | miercuri, 28 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 255 Vizualizari Evenimentul zilei vă prezintă principalele evenimente...

Preluat de la EVZ