Autor:
Georgeta Petrovici
| miercuri, 28 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Filmul premiat al lui Radu Jude, Inimi cicatrizate, a fost proiectat în avanpremieră națională la FEST-FDR2016, eveniment organizat de Teatrul Național Timișoara.

Festivalul European al Sspectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești 2016 oferă artelor spectacolelor sensuri noi. Anul acesta, festivalul organizat de Teatrul Național din Timișoara și-a îmbogățit oferta  cu o nouă artă. Pentru prima dată în lunga sa istorie, festivalul timișorean oferit publicului său un film de artă: Inimi cicatrizate, o adaptare după scrierile lui M. Blecher, în regia lui Radu Jude.

„M-am bucurat de invitația pe care mi-a făcut-o FEST-FDR, și anume de a proiecta filmul Inimi cicatrizate  în avanpremieră la Timișoara. Pe lângă faptul ca am mulți prieteni la Timișoara – urmare, mai ales, a colaborării cu Teatrul Național de acolo – cred că există lucruri în comun între dramaturgia de film și cea pentru scenă și sper ca între teatrul și filmul românesc să existe mai mult dialog decât există în prezent”, a declarat  regizorul Radu Jude, care semnează și scenariul filmului.

Pelicula a câștigat în luna august 2016 Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Locarno (Elveția), fiind prezentată în avanpremieră națională în cadrul FEST-FDR2016, cu sprijinul Cinema City și Iulius Mall.

Inimi cicatrizate reface biografia tragică a lui Emanuel, un alter-ego al tânărului scriitor din România perioadei interbelice Max Blecher, care și-a petrecut ultimii zece din cei douăzeci și opt de ani ai vieții măcinat de o boală incurabilă.

Tag-uri:
Radu Jude, Teatrul Național, Festivalul European, Sspectacolului Timișoara, Dramaturgiei Rom, Premiul Special, Festivalul Internațional, Iulius Mall, Cinema City, Max Blecher

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inimi cicatrizate al lui Radu Jude, proiectat prima dată în țară, la FEST-FDR I GALERIE FOTO.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/11-resize-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/11-resize-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Georgeta Petrovici | miercuri, 28 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Filmul premiat al lui Radu Jude, Inimi...

Preluat de la EVZ