Antreprenorul Elon Musk, fondatorul SpaceX, producător de nave spațiale care oferă și servicii de transport, a declarat că singurul lui scop este „să facă posibilă viața interplanetară”, dezvăluind planuri pentru călătorii pe Marte, potrivit The Guardian.

Musk, care a participat la Congresul Internațional de Astronautică, a prezentat planuri de nave reutilizabile pentru transportul pe Marte, care ar putea începe activitatea din 2022, cu trei ani mai devreme decât precedenta estimare. În discursul ținut marți la Guadalajara, Mexic, Elon Musk aspus că omenirea are două opțiuni, de a rămâne pe pâmânt pentru totdeauna în așteptarea extincției inevitabile și cea de-a doua, în care putem deveni o civilizație care călătorește prin spațiu, o specie multiplanetară.

Musk a evidențiat un sistem prin care combustibilul poate fi sintetizat pe Marte din apă și dioxid de carbon pentru ca navele să se întoarcă pe Pământ, ceea ce înseamnă că prețul unei călătorii se va schimba în timp, odată cu reutilizarea navei spațiale. Momentan, costul pentru o singură persoană este estimat la zece miliarde de dolari

Totuși, acoperirea cheltuielilor pentru aceste misiuni în spațiu nu a fost clarificată. Musk a propus câteva soluții pentru obținerea banilor, care deja fac parte din modelul de business al SpaceX, și anume transportarea încărcăturilor și a astronauților până Stația Spațială Internațională, precum și lansări de sateliți.

NASA a susținut într-o declarație că planurile lui Musk sunt binevenite: „Nasa îi salută pe cei care vor să facă marele pas către călătoriile pe Marte. Suntem încântați de comunitatea globală care lucrează la îndeplinirea provocărilor pentru o prezență umană sustenabilă pe Marte. Această călătorie are nevoie de cele mai bune și mai luminate minți din guvern și industrie și faptul că Marte este un subiect important este foarte încurajator”.

NASA a adăugat că a făcut „progrese extraordinare” dezvoltând un plan pentru explorarea sustenabilă a planetei Marte, construind parteneriate atât în sectorul public, cât și în cel privat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/elon-musk-fondatorul-spacex-vrea-sa-transporte-oamenii-pe-marte-in-sase-ani-29288.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/elon-musk-fondatorul-spacex-vrea-sa-transporte-oamenii-pe-marte-in-sase-ani-29288-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv