Ambasada Rusiei anunță o contribuție ‘modestă’ pentru Cumințenia Pământului într-un clip-replică la cel realizat de Papaya Advertising, care face referire la instaurarea comunismului, reprezentanța diplomatică susținând că România s-a reconstruit economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice.

În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși ‘Cumințenia Pământului’. Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop”, a transmis Ambasada ieri într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit Hotnews, suma donată ar fi de 100 de euro.

Anunțul este însoțit de un material video care este o replică celui din campania independentă a Papaya Advertising, ”Ultimul tren”, care se referă la instaurarea comunismului. Clipul video alb-negru are 2′:13” și se centrează pe imaginea simbolică a doi copii care privesc mersul istoriei românilor, înfățișată sub forma unui tren în mers, punctând ”comorile pierdute” de români de-a lungul celui De-al Doilea Război Mondial, venirea regimului sovietic, pierderea unei părți semnificative a tezaurului țării etc.

Spotul se încheie cu imaginea trenului care duce “Cumințenia pământului” și se oprește în fața copiilor, iar aceștia se ridică în timp pentru a prinde ”ultimul tren” încărcat cu valoroasa sculptură.

Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial – armata rusă și armata română luptă împreună pentru independența României. Al Doilea Război Mondial – armata sovietică și armata română luptă împreună pentru independența Europei. Industrializarea României – România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să învețe istoria adevărată. Ambasada Federației Ruse în România donează pentru Cumințenia Pământului. România trebuie să își recupereze valorile, copiii trebuie să învețe istoria adevărată”, se arată în videoclip, care începe cu o imagine din ”Ultimul tren”.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a precizat într-un mesaj postat pe Facebook în luna august referitor la campania ”Cumințenia pământului-Ultimul tren”, lansată de Papaya Advertising, că respectivul clip video ”nu a fost finanțat de către Minister și nu face parte din campania oficială asumată de Guvernul României și coordonată de MC”.

rootstireaActualitate/Esential
Ambasada Rusiei anunță o contribuție 'modestă' pentru Cumințenia Pământului într-un clip-replică la cel realizat de Papaya Advertising, care face referire la instaurarea comunismului, reprezentanța diplomatică susținând că România s-a reconstruit economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice. ''În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv...

Preluat de la romania ntv