loading…

Deputații din Comisia de muncă au adoptat, marți, un amendament care permite creșterea valorii tichetului de masă până la 15 lei, față de 9 lei cât este în prezent, raportul urmând să ajungă în plen săptămâna viitoare, a declarat președintele comisiei, deputatul PSD Adrian Solomon.

”Este inițiativa unor colegi de-ai noștri prin care se propunea posibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare și doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a declarat președintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon.

Andrei Solomon a afirmat că raportul ar urma să ajungă în plenul Camerei Deputaților săptămâna viitoare. ”Rămâne la latitudinea angajatorului dacă poate să păstreze valoarea actuală sau să o mărească până la 15 lei”, a subliniat Adrian Solomon.

Întrebat de ce Guvernul se opune acestei măsuri, deputatul PSD a afirmat că Executivul se opune mereu unor astfel de măsuri în an electoral.

”Guvernul se opune tot timpul în perioade electorale unor astfel de măsuri, dar eu sper că nu are un impact decât benefic asupra bugetului țării pentru că aceste tichete vor fi cheltuite în comerț, sunt purtătoare de TVA, de venituri în plus la buget”, a răspuns Solomon.

Cât privește impactul bugetar de până la 300 de milioane de lei, președintele Comisiei de muncă a susținut că nu este vorba despre ”un impact pe bugetul consolidat al țării, pentru că nu bugetul de stat acordă aceste tichete”.

sursa: romaniatv.net.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/24-29243.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/24-29243-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv