loading…

O cercetare realizată de iVOX, la solicitarea Asociației Secular Umaniste din România (ASUR) în rândul adulților din mediul urban arată că aproape 60% dintre aceștia cred că horoscopul are fundament științific, iar unul din zece locuitori de la oraș este de părere că Pământul e plat.

Asociația Secular Umanistă din România a prezentat, marți, rezultatele unei cercetări realizate la nivel urban în perioada 18-22 septembrie pe un eșantion de 2.477 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, conform Mediafax.

Din acesta rezultă că 57% dintre românii care trăiesc la oraș cred în horoscop și consideră că acesta are fundament științific, 59% susțin că intuiția și percepțiile individuale ar trebui luate în considerare în aceeași măsură ca explicațiile sțiințifice, iar 60% cred că succesul în viață ține în proporție de 50% de noroc.

“Studiul a fost făcut pe un eșantion al populației care intră pe internet, deci din start ne gândim la oameni cu un nivel de educație și informare peste medie. Dar rezultatele obținute nu sunt foarte încurajatoare. Arată că românii, deși la nivel declarativ spun că susțin știința, în realitate nu prea știu cu ce se mănâncă știința”, a declarat Alexandru Toma Pătrașcu, directorul Bucharest Science Festival.

Același studiu mai arată că doi români din zece cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar unul din 10 locuitori din zona urbană consideră că Pământul este plat.

“În momentul de față, vestea tristă este că un copil din cinci nu reușește să finalizeze nici măcar studiile obligatorii, adică nu are nici măcar 10 clase. Acum, 19,1% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani nu au finalizat nici liceul și nici măcar o școală profesională, deci ce să mai spunem despre Bacalaureat. Ne aflăm într-un moment în care profesorii trebuie să redescopere valoarea unei activități de învățare autentice, prin care elevul este implicat în mod activ în procesul de învățare, iar Guvernul și autoritățile locale să privească sistemul de învățământ ca pe o investiție în viitorul economic al țării, al localității”, spune Ciprian Fartușnic, directorul Institutului de Științe ale Educației.

Odată cu prezentarea acestui studiu, Alexandru Toma Pătrașcu a anunțat debutul celei de-a patra ediții a Bucharest Science Festival (BSF 2016), cea mai importantă manifestare din România dedicată științei și tehnologiei. Tema BSF 2016 va fi “colonizarea planetei Marte și provocările pe care o astfel de acțiune unică în istorie le va genera”.

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, în București, Râșnov și Adjud vor fi organizate expoziții de fotografie, ateliere practice, experimente și demonstrații, vizite în laboratoare și conferințe susținute de oameni de știință din țară și străinătate. În cadrul acestor evenimente, participanții vor putea afla detalii despre misiunile spațiale ale NASA (Agenția Spațială Americană) și ESA (Agenția Spațială Europeană) pe Marte, despre descoperirile făcute până acum de cercetători și despre momentul în care primii oameni ar urma să plece spre planeta roșie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/studiu-6-din-10-romani-cred-ca-horoscopul-e-o-stiinta-iar-unul-din-10-crede-ca-pamantul-e-plat-29254.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/studiu-6-din-10-romani-cred-ca-horoscopul-e-o-stiinta-iar-unul-din-10-crede-ca-pamantul-e-plat-29254-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv