Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) va juca împotriva sportivei kazahe Yaroslava Shvedova (poziția 41 WTA) în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Wuhan, China, disputat pe suprafață dură și dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari.

Marți dimineață, Yaroslava Shvedova a învins-o pe italianca Roberta Vinci (locul 15 WTA), scor 7-5, 6-2, în turul secund al competiției. Shvedova participă pentru prima dată la Wuhan și vine după rezultate foarte bune la Wimbledon (sferturi de finală) și US Open (optimi de finală).

Va fi cea de-a doua confruntare directă între Simona Halep (25 de ani) și Yaroslava Shvedova (29 de ani). În 2012, la Wimbledon, jucătoarea din Kazahstan câștiga cu scorul de 6-4, 6-2, pe iarbă.

Sportiva din România a beneficiat de un prim tur liber la Wuhan, iar în runda secundă a profitat de abandonul conaționalei Irina Begu (locul 26 WTA), la scorul de 6-3, 2-0 pentru Halep. Dacă va trece de Yaroslava Shvedova, Simona Halep ar putea să o întâlnească pe Madison Keys (SUA, locul 9 WTA) în sferturi.

La Wuhan, Simona Halep încearcă să-și treacă în palmares al patrulea titlu WTA din acest an (după Madrid, București și Montreal). Halep a fost cotată cu a patra șansă la câștigarea turneului din China, după Angelique Kerber (1 WTA), Garbine Muguruza (3 WTA) și Agnieszka Radwanska (4 WTA).

Marți, Simona Halep a împlinit 25 de ani.

rootstireaActualitate/Esential
Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) va juca împotriva sportivei kazahe Yaroslava Shvedova (poziția 41 WTA) în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Wuhan, China, disputat pe suprafață dură și dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari. Marți dimineață, Yaroslava Shvedova...

Preluat de la romania ntv