loading…

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu, notează antena3.ro.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

”Am venit să fac un autodenunț pentru că eu am salvat-o pe Laura Codruța Kovesi”, a spus Sebastian Ghiță la intrarea în Parchetul General.

Prezentăm integral denunțul deputatului Sebastian Ghiță în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi:

“Domnule Procuror General,

Subsemnatul Sebastian Ghiță, domiciliat în (…), doresc să formulez următorul denunț vizând fapte de o gravitate excepțională în care sunt implicați înalți funcționari ai statului român.

În cursul anului 2012, am participat în mod direct la redactarea în fals, fără respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Național de Etică în cazul tezei de doctorat Laurei Codruța Kovesi.

Dețin date și dovezi care demonstrează că această comisie nu s-a întâlnit niciodată, iar redactarea în fals a raportului s-a făcut cu implicarea unor înalți demnitari ai statului și cu știință Laurei Codruța Kovesi.

Declar că voi pune la dispoziția procurorului desemnat de către dumneavoastră toate datele, documentele și informațiile care să ateste modul în care s-a acționat pentru ascunderea adevărului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.  Sebastian Ghiță, 27.09.2016”.

Iată declarația făcută de Sebastian Ghiță în față sediului PICCJ:

“Cred că este motivul pentru care mi s-au întâmplat toate aceste lucruri în ultimii doi ani. Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiță și mai mulți înalți demnitari ai Statului român am participat la măsluirea, la falsificarea Raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi.

Eu am date, elemente și informații, și este vorba despre mine, pe care vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General pentru că doar Procurorul General sper că mai are posibilitatea și puterea să mai verifice așa ceva, care arată cum în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi pentru a o proteja la acel moment pentru că toți credeam că face un bine în România.

Am luat decizia că acel Raport tehnic în baza căruia Consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm și să îl facem…. mai mulți înalți funcționari, împreună cu mine, am să va rog pentru a-i proteja, să îmi dați voie să nu va spun numele pentru că mâine pot fi arestați, sau pot fi agresați. Nu știu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care știu aceste lucruri, dar pot să va spun că au fost mai multe persoane implicate și acea comisie tehnică nu s-a întrunit niciodată.

Pot doar să va spun că Laura Codruța Kovesi avea cunoștință de ceea ce făceam noi. Denunțul este pentru această fapta. Astăzi de dimineață am avut confirmarea de la ICCJ că ceea ce se întâmplă este o încercare de a mi se închide gură și de a ajunge în închisoare fără să mai pot spune lucrurile care s-au întâmplat în România. Concret, acea comisie nu a făcut nimic și acel Raport vine și spune ‘teza Laurei Codruța Kovesi nu este un plagiat’.

Eu pot să va spun că acea comisie nu s-a întrunit niciodată, iar acel Raport a fost scris în Guvernul României. Nu știu ce o să declare Victor Ponta despre acest lucru, o să spună dansul procurorilor. Aceste evenimente au avut loc în 2012.

Judecătorii au văzut că probele au fost obținute ilegal și dacă continui o să tac și să văd cum mi se fac dosare că nu cumva să mi se facă dosare, o să pățesc ceea ce au pățit ceilalți. Ce a pățit domnul Tobă, ce au pățit toți ceilalți care după bunul plac al unor au ajuns să le fie distrusă carieră. Eu sunt deputat în Parlamentul României și după cum ați văzut, o cererea privind arestarea mea, că o răzbunarea a Laurei Codruța Kovesi, poate fi răspunsă de Parlament.

De aceea trebuie să și avem răbdare și să credem că ceea ce am scris toți în Constituție vis-a-vis de democrația de la noi din țară și de dreptul parlamentarului de a vorbi, pentru că a fost o bătălie în lunile astea pentru că noi să nu mai putem vorbi. Și iată că acum putem vorbi. Eu sunt convins că aceste lucruri se fac pentru a nu putea spune procurorilor de la Parchetul General, care cred că astăzi în România mai pot anchetă ce se întâmplă la DNA.

Eu am venit să spun un lucru la care am participat și pe care l-am făcut eu. Nu altcineva a ținut hârtiile acelea în mâna. Și am să le prezint procurorilor. Am și documente și alte informații despre această situație care s-a întâmplat în 2012, când noi am acoperit-o pe Laura Codruța Kovesi crezând că face un bine”.

sursa: Lumea Justiției.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/sebastian-ghita-s-a-autodenuntat-la-parchetul-general-eu-am-salvat-o-pe-laura-codruta-kovesi-29257.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/sebastian-ghita-s-a-autodenuntat-la-parchetul-general-eu-am-salvat-o-pe-laura-codruta-kovesi-29257-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv