Autor:
Matei Năstase
| marţi, 27 septembrie 2016 | 1 Comentarii
| 285 Vizualizari

Laura Codruța Kovesi, șefa DNA

După autodenunțul lui Sebastian Ghiță de la Parchetul General, privind măsluirea concluziei de plagiat a tezei de doctorat a Laura Codruța Kovesi, șefa DNA a avut prima reacție.

Redăm în totalitate comunicatul Laure Codruța Kovesi.

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, cu referire la informația potrivit căreia deputatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN (inculpat în mai multe dosare penale) s-a prezentat marți la sediul Parchetului General, susținând că depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al procurorului șef al instituției:

În situația în care este depusă o sesizare de orice natura (denunț, autodenunț, plângere), este obligația procurorilor să verifice și să clarifice, în raport cu prevederile legii, toate aspectele sesizate și să dispună măsurile legale.

Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal, țin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparține în totalitate și că nu am plagiat.

De altfel, acest lucru l-am susținut de la prima apariție, încă din anul 2012, în spațiul public a afirmațiilor denigratoare de acest tip:http://www.mpublic.ro/presa/2012/c_18_05_2012_3.htm.

Afirmațiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemență fără precedent în acest an, au făcut obiectul sesizărilor înaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului și credibilității magistraților.

Mai mult decât atât, în raport cu luările de poziție anterioare ale lui Ghiță Sebastian Aurelian, în care a făcut alegații cu privire la investigațiile penale desfășurate de procurori, DNA a sesizat, în acest an atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție cât și Consiliul Superior al Magistraturii.”Tag-uri:
laura codruta kovesi, plagiat, scandal, dna, sebastian ghita, procurori, teza, doctorat, aparitie

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răspunsul șefei DNA în scandalul plagiatului. Ce spune Laura Codruța Kovesi.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/kovesi-465x390-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/kovesi-465x390-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Matei Năstase | marţi, 27 septembrie 2016 | 1 Comentarii | 285 Vizualizari Laura Codruța Kovesi, șefa DNA După autodenunțul lui...

Preluat de la EVZ