Autor:
Ana Petrescu
| marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 7 Vizualizari

Alina Gorghiu amenință cu grevă parlamentară FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

Liberalii intenționează să solicite de urgenţă schimbarea Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului în aşa fel încât voturile pe ridicarea imunităţii unui parlamentar să se dea în maxim 48 de ore pe cererile venite din partea Justiţiei, potrivit co-președintelui PNL, Alina Gorghiu.

 Regulamentul Camerelor trebuie modificat cel târziu până la 5 octombrie, susţin liberalii. „Avem un proiect depus din decembrie 2014 care prevede o procedură de simplificare a ridicării imunităţilor (…) E un proiect pentru care o să dăm un ultimatum colegilor de la PSD”, a spus Gorghiu, după şedinţa BPN al PNL.

Presiuni asupra PSD

Gorghiu a precizat că PSD îi duce cu zăhărelul de doi ani când spun că vor ridicarea imunității par lamentare, motiv pentru care liberalii au luat în calcul măsuri radicale. „Dacă în data de 5 octombrie nu se va întâmpla acest lucru (modificarea regulamentului – n.r.), vom discuta orice mijloc de presiune politică a parlamentarilor liberali pentru a putea mişca lucrurile pe mai departe”, a explicat Gorghiu. Decizia PNL vine în contextul în care ei au cerut săptămâna trecută reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea pe numele căruia DNA solicitase începerea urmării penale. Între timp Oprea și-a depus demisia în Senat. Într-o postare pe contul de FB în care a atașat și documentul, Oprea a spus că e nevinovat și că nu a obstrucționat acțiunile niciodată acțiunile justiției. El a adăugat că a fost supus unor val de agresiuni și că plătește „pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul naţional”Tag-uri:
parlement, camerea deputatulor, pnl, psd, bpn, Gabriel Oprea, dna

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL a început campania electorală în Parlament.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08-gorghiu-rzv-picsay-1474888240-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/08-gorghiu-rzv-picsay-1474888240-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 7 Vizualizari Alina Gorghiu amenință cu grevă parlamentară FOTO: RĂZVAN...

Preluat de la EVZ