Autor:
Matei NăstaseOtilia Matei | marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 2240 Vizualizari

Mariana Vizoli

Mariana Vizoli, a fost numită în funcția de secretar de stat al Finanțelor, luni, 19 septembrie, în locul lui Gabriel Biriș. Dar totuși, aceasta s-ar afla în incompatibilitate, spun surse din Ministerul Finanțelor.

Update 13:30: În urma articolului publicat pe site-ul cetăţeanul.net, preluat de evz.ro, Ministrul Finanţelor Publice a revenit cu o poziţie oficială pe care o vom reda mai jos:

Ministerul Finanțelor consideră că doamna Secretar de stat, Mariana Vizoli nu se află în incompatibilitate.

Pentru a fundamenta  punctul de vedere al Ministerului Finanțelor Publice, vă rugăm să aveți în vedere  2 articole din acte normative în vigoare. Este vorba despre articolul 96, alin. (1)  din Legea 161/2003 „Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice”, coroborat cu  articolul 331, alin (1), din Legea nr. 1/2011 care spune clar că: „Instituțiile sau organizațiile în care se realizează învățarea în contexte formale sunt: unități și instituții de învățământ preuniversitar și superior, centre de educație și formare profesională din subordinea ministerelor sau autorităților publice locale, furnizori publici și privați de educație și formare profesională autorizați/acreditați în condițiile legii, angajatori care oferă programe de formare profesională propriilor angajați”.


Așadar, după cum puteți observa din cele două articole coroborate, funcționarul public poate realiza activități în instituții în care se realizează învățarea. Menționăm faptul că persoana la care faceți referire, Secretarul de Stat Mariana Vizoli, a prestat astfel de activități în cadrul WTIB, o organizație non-guvernamentală, non-politică și non-profit, precum și la Camera Consultanților Fiscali, o organizație profesională de utilitate publică. De altfel, regăsiți aceste informații publicate transparent, în toate declarațiile de avere ale doamnei Vizoli.


Potrivit site-ului cetățenul.net, Mariana Vizoli ar fi participat la cursuri și seminarii organizate de firme private și ar fi încasat bani de la acestea.

Având calitatea de director la Direcția Generală Legislație Cod Fiscal și Reglementări Vamale (DGLCFRV), din cadrul ministerului Finanțelor, noul secretar de stat ar fi primit sumele ani la rând.

Acest fapt o face incompatibilă deoarece legea prevede că funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Or, doamna Vizoli a prestat servicii pe baza unor contracte încheiate cu societăți comerciale care organizează cursuri de formare profesională, societăți comerciale care nu pot fi asimilate unităților de învățământ”, arată sursa citată.

Mai multe puteți citi pe cetățeanul.net.

Tag-uri:
Vizoli, mariana Vizoli, ministru al finantelor, incompatibil, firme provate, surse

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Finanţelor Publice clarifică statutul noului Secretar de Stat: “Doamna Mariana Vizoli Mariana Vizoli NU se află în incompatibilitate”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mare-6-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/mare-6-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Matei Năstase,  Otilia Matei | marţi, 27 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 2240 Vizualizari Mariana Vizoli Mariana Vizoli, a fost numită...

Preluat de la EVZ